Κλιμάκωση της δράσης αντιεξουσιαστών

Κλιμάκωση της δράσης αντιεξουσιαστών

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλιμάκωση της δράσης αντιεξουσιαστών καταγράφεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Οι ενέργειες θεωρούνται απάντηση μερίδας του αναρχικού χώρου στις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια, στις εκκενώσεις καταλήψεων και στην αλλαγή του νόμου για το άσυλο στα πανεπιστήμια. Χθες στις 3.50 τα ξημερώματα άγνωστοι πυρπόλησαν 7 αυτοκίνητα ιδιωτών που βρίσκονταν σταθμευμένα στην οδό Δημοχάρους στο Κολωνάκι. Στο σημείο βρέθηκε πλαστικό μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό. Μερικές ώρες νωρίτερα, στις 11.30 το βράδυ της Κυριακής, άγνωστοι πραγματοποίησαν επίθεση με μολότοφ σε είσοδο πολυκατοικίας στη διασταύρωση των οδών Καλλιδρομίου και Μπενάκη στα Εξάρχεια. Οι ένοικοι, που κατέβηκαν να δουν τι είχε συμβεί, διαπίστωσαν ότι στον τοίχο δίπλα στην είσοδο οι δράστες είχαν γράψει συνθήματα κατά των βραχυχρόνιων μισθώσεων Airbnb.

Στη διάρκεια του ίδιου εικοσιτετραώρου και συγκεκριμένα το απόγευμα της Κυριακής, μια ομάδα ατόμων πέταξε φέιγ βολάν έξω από το σπίτι του πρύτανη της πρώην ΑΣΟΕΕ. Η «παρέμβαση» έγινε ως απάντηση στις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε υπό κατάληψη χώρο εντός του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Λίγη ώρα αργότερα, σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναρτήθηκε το εξής κείμενο: «Ο εχθρός της κοινωνικής βάσης είναι έκθετος, είναι γνωστός και είναι τρωτός. Οσο περισσότερο κινούμαστε τόσο πιο εύκολα το καταλαβαίνουμε. Οσο περισσότεροι κινούμαστε τόσο πιο εύκολα θα το καταλάβει και αυτός». Από το μπαράζ ακτιβιστικών ενεργειών δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας». Μέλη του έκαναν το βράδυ του Σαββάτου πορεία στους δρόμους του Κολωνακίου, φωνάζοντας συνθήματα και πετώντας φέιγ βολάν. Στο κείμενο που δημοσίευσαν στο Athens Indymedia έγραψαν για την ενέργειά τους: «Ενα μπλοκ συντρόφων/ισσών, εργαζόμενοι, άνεργοι, υποαπασχολούμενοι, αποφασίσαμε “να ρίξουμε μια ματιά” σε μια τόσο συμβολική περιοχή ακριβώς δίπλα στα Εξάρχεια, που για χρόνια αντιμετωπιζόταν με σνομπισμό. Ηρθε όμως η ώρα να ανοίξουμε τα φτερά μας και οι πρώτες εικόνες είναι θετικές. Παρά την τόση εγκληματικότητα στο Κολωνάκι, παρά το ότι είναι το αληθινό άβατο ανομίας στην Αθήνα, δεν υπάρχουν διμοιρίες σε κάθε στενό, η Αστυνομία δεν ξεβρακώνει και δεν εξευτελίζει κόσμο, υπάρχουν γνώριμοι μποτιλιαρισμένοι δρόμοι, ωραίες μικρές πλατείες, τοίχοι για συνθήματα και τόσα άδεια σπίτια». Το θέμα της κλιμάκωσης της δραστηριότητας των αντιεξουσιαστών συζητήθηκε σε χθεσινή σύσκεψη στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή