Εκκένωση καταλήψεων στο Κουκάκι – Προσήχθησαν οκτώ καταληψίες και τρεις κάτοικοι της περιοχής

Εκκένωση καταλήψεων στο Κουκάκι – Προσήχθησαν οκτώ καταληψίες και τρεις κάτοικοι της περιοχής

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οκτώ άτομα από τις καταλήψεις και τρεις κάτοικοι (πατέρας και δύο γιοι) της περιοχής, έχουν προσαχθεί από τους αστυνομικούς, κατά την τριπλή επεισοδιακή επιχείρηση εκκένωσης κτιρίων στο Κουκάκι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ που εισέβαλαν στα κτίρια της οδού Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλη 3, προσήγαγαν συνολικά δύο άτομα από το πρώτο, τέσσερα (3 γυναίκες και έναν άνδρα) από το δεύτερο και δυο (έναν άνδρα, μια γυναίκα) από το τρίτο.

Εκκένωση καταλήψεων στο Κουκάκι – Προσήχθησαν οκτώ καταληψίες και τρεις κάτοικοι της περιοχής-1

Στην επιχείρηση που έγινε στην οδό Ματρόζου, προσήχθησαν και ένας πατέρας με τους δύο γιους του από την ταράτσα του διπλανού κτιρίου (αριθμός 47), στο οποίο διαμένουν. Οι αστυνομικοί τούς αντιλήφθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και -όπως λένε- τους είδαν να αντιδρούν στην επιχείρηση. Οι άνδρες της αστυνομίας προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο, αλλά δεν τους άνοιξε κανείς. Τελικά, παρουσία εισαγγελέα πατέρας και γιοί συνελήφθησαν, ενώ αντιδράσεις σημειώθηκαν και από τη μάνα, όταν είδε τον σύζυγο και τους γιους της με χειροπέδες. Με εντολή του εισαγγελέα, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο διαμέρισμά τους, για την περίπτωση που είχαν κρύψει καταληψίες, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα.

Εκκένωση καταλήψεων στο Κουκάκι – Προσήχθησαν οκτώ καταληψίες και τρεις κάτοικοι της περιοχής-2

Πάντως και αυτή η εκκένωση καταλήψεων συνοδεύεται από καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας από την αστυνομία.

Μιλώντας στον ANT1 η γυναίκα, της οποίας σύζυγος και γιοι προσήχθησαν στην οδό Ματρόζου κατήγγειλε μεταξύ άλλων ότι «είδε άνθρωπο των ΜΑΤ να έχει πατήσει το κεφάλι του γιου της με το γόνατο στο πάτωμα». Πρόσθεσε δε ότι «πρόκειται για ξεχωριστή ιδιοκτησία που δεν έχει καμία σχέση με το διπλανό κατειλημμένο κτίριο και οι άντρες των ΜΑΤ ήθελαν να περάσουν μέσα από το σπίτι τους χωρίς χαρτί εισαγγελέα για να πάνε στο διπλανό κτίριο».

Την ίδια ώρα αίσθηση έχει προκαλέσει και η φωτογραφία που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο που δείχνει έναν άνδρα καθισμένο στα έδαφος με χειροπέδες και η οποία συνοδεύεται από σχόλια περί κουκούλας που έχουν φορέσει οι αστυνομικοί στον προσαχθέντα.

Σύμφωνα με πηγές του αρχηγείου της αστυνομίας, πρόκειται για τον άνδρα που προσήχθη με τους δύο γιους του, ενώ διευκρινίζεται πως δεν του έχουν φορέσει κουκούλα αλλά πρόκειται για ρούχο του ιδίου. 

Εκκένωση καταλήψεων στο Κουκάκι – Προσήχθησαν οκτώ καταληψίες και τρεις κάτοικοι της περιοχής-3

Σημειώνεται ότι όλοι οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια όπου εξετάζονται, ενώ οι έρευνες στα κτίρια συνεχίζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί διάφορα αντικείμενα και σημειώσεις στην οδό Ματρόζου.

Εκκένωση καταλήψεων στο Κουκάκι – Προσήχθησαν οκτώ καταληψίες και τρεις κάτοικοι της περιοχής-4

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση με πυροσβεστήρες και πέτρες, όταν επιχείρησαν να μπουν στα κτίρια στις οδούς Ματρόζου και Παναιτωλίου και απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένταση στην περιοχή. Τελικά οι άνδρες της ΕΚΑΜ έσπασαν τις πόρτες και οι αστυνομικοί εισέβαλαν στα κτίρια, όπου προχώρησαν στις προσαγωγές των καταληψιών.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κτίρια για την εκκένωσή τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή