Ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. για τα «τυφλά» χτυπήματα

Ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. για τα «τυφλά» χτυπήματα

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ολιγομελής ομάδα τρομοκρατών, στην οποία συμμετέχουν από ένα έως τρία άτομα εκτιμούν οι αστυνομικοί ότι κρύβεται πίσω από την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο Α.Τ. Ζωγράφου, το πρωί της Δευτέρας. Εντοπίζουν σημαντικές ομοιότητες στον μηχανισμό που τοποθέτησαν στον μαντρότοιχο της Πανεπιστημιούπολης με εκείνους που είχαν εκραγεί τον Απρίλιο του 2018 έξω από τη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ και τον Δεκέμβριο του 2018 στον Αγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι. Την ευθύνη των ενεργειών είχε αναλάβει η οργάνωση με επωνυμία «Εικονοκλαστική Σέχτα», που όπως εκτιμάται βρίσκεται πίσω και από την απόπειρα επίθεσης στο Α.Τ. Ζωγράφου. 

Σε καμία από τις τρεις ενέργειες οι δράστες δεν πραγματοποίησαν προειδοποιητικό τηλεφώνημα. «Δεν πιστεύουμε στο διαχωρισμό του “αθώου” και του “ένοχου”» έγραφαν στην προηγούμενη προκήρυξή τους. Στην περίπτωση του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι εξάλλου, από την έκρηξη-ανάφλεξη του μηχανισμού είχαν τραυματιστεί ένας νεωκόρος και ένας αστυνομικός που είχαν βρεθεί στο σημείο. Η επιλογή των «τυφλών» χτυπημάτων προκαλεί ανησυχία στους αστυνομικούς, καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί τα ίδια άτομα να επιχειρήσουν να πραγματοποιήσουν νέα επίθεση στη διάρκεια των εορτών. Πάντως, τα υπολείμματα του μηχανισμού  έχουν μεταφερθεί για εξερεύνηση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή