Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ.: Στην κατάληψη της οδού Ματρόζου συμμετείχαν τα δύο αδέρφια που συνελήφθησαν σε διπλανή ταράτσα

Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ.: Στην κατάληψη της οδού Ματρόζου συμμετείχαν τα δύο αδέρφια που συνελήφθησαν σε διπλανή ταράτσα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ολα έγιναν νόμιμα με την παρουσία εισαγγελικών λειτουργών στην κατάληψη της οδού Ματρόζου», αναφέρουν από το αρχηγείο της Αστυνομίας, σχετικά με τη σημερινή επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στο Κουκάκι. 

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες περί κατάχρησης εξουσίας κατά τη σύλληψη ενός άνδρα και των δύο γιών του, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. τονίζει ότι πρώτα, ξεκίνησε ο ένας από τους γιους να πετάει αντικείμενα από την ταράτσα, στη συνέχεια έκανε το ίδιο και ο αδελφός του, ενώ ο πατέρας τους επιχείρησε να αρπάξει το πιστόλι αστυνομικού όταν ανέβηκαν στην ταράτσα για να συλλάβουν τα δύο αδέλφια.

Ολόκληρη η δήλωση του εκπροσώπου της ΕΛΑΣ Θεόδωρου Χρονόπουλου είναι η εξής:

«Στην κατάληψη της οδού Ματρόζου όλα έγιναν νόμιμα με την παρουσία εισαγγελικών λειτουργών. Οι αστυνομικοί κατά την είσοδό τους δέχθηκαν επίθεση κατ’αρχάς από ένα άτομο και στη συνέχεια από δεύτερο με πέτρες, τούβλα, μεταλλικά αντικείμενα, χρώματα και πυροσβεστήρες. Μετά την είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων τα άτομα προσπάθησαν να διαφύγουν σε γειτονικό κτίριο όπου όπως αποδείχθηκε, ήταν το πατρικό τους σπίτι. Εκεί εμφανίστηκε τρίτο άτομο το οποίο αποπειράθηκε να πάρει το όπλο άνδρα της αστυνομικής δύναμης. Τα τρία άτομα ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν στην ταράτσα. Οι εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είναι παραπλανητικές. Δεν υπάρχουν κουκούλες, ούτε γυναικεία παρουσία, ούτε αναιτιολόγητη βία. Οι τρεις άνδρες έχουν συλληφθεί και προσήχθησαν στην Ασφάλεια Αττικής. Τα ευρήματα στην κατάληψη είναι σοβαρά. Θα ακολουθήσει παρουσίαση από την Ελληνική Αστυνομία».

Μέχρι στιγμής, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, συνολικά στο Κουκάκι κατά την εκκένωση των τριών καταλήψεων έγιναν δεκατέσσερις προσαγωγές και συλλήψεις.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι εννέα είναι από την επιχείρηση στα κτίρια και οι πέντε είναι αλληλέγγυοι οι οποίοι είχαν πάει στο σημείο για να συμπαρασταθούν στους καταληψίες. Οι τρεις από τους προσαχθέντες είναι από τα δύο κτίρια της οδού Ματρόζου, το ένα στον αριθμό 45 που τελούσε υπό κατάληψη και το διπλανό του, στο 47, όπου η επιχείρηση που έγινε έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT