ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χριστουγεννιάτικο δέντρο και παρεμβάσεις καθαριότητας στην πλατεία Εξαρχείων

Χριστουγεννιάτικο δέντρο και παρεμβάσεις καθαριότητας στην πλατεία Εξαρχείων

Ένα χριστουγεννιάτικο στολισμένο και φωτισμένο έλατο τοποθέτησαν το πρωί στην πλατεία Εξαρχείων συνεργεία του Δήμου Αθηναίων, τα οποία προχώρησαν ταυτόχρονα σε παρεμβάσεις καθαρισμού και αποκατάστασης του χώρου.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Εξάρχεια έρχεται να συμπληρώσει το στολισμό της πλατείας που έγινε πριν από δύο εβδομάδες, ενώ η πλατεία καθαρίστηκε και αφαιρέθηκαν αντικείμενα που αποτελούσαν εστίες κινδύνου για θαμώνες και περαστικούς. Στη συνέχεια πλύθηκε σχολαστικά από δύο πλυστικά οχήματα με πεπιεσμένο νερό και ειδικά καθαριστικά – απολυμαντικά.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο και παρεμβάσεις καθαριότητας στην πλατεία Εξαρχείων-1

Οι βαφείς του τμήματος ειδικών εργασιών έβαψαν όλα τα παρτέρια της πλατείας και επίσης βάφτηκαν τα παγκάκια, τα καλαθάκια απορριμμάτων καθώς και οι επιφάνειες που βρίσκονται στην πλατεία και είχαν γκράφιτι.

Αντικαταστάθηκαν, επίσης, καμένες λάμπες και αποκαταστάθηκε ο φωτισμός, ενώ τοποθετήθηκαν καινούρια μάρμαρα στο άγαλμα που βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας, τα οποία είχαν υποστεί βανδαλισμούς και είχαν εξ ολοκλήρου αφαιρεθεί βιαίως.

«Οι πλατείες της πόλης ετοιμάζονται για τα Χριστούγεννα. Καθαρές και στολισμένες. Σήμερα στην πλατεία Εξαρχείων», έγραψε στην ανάρτησή του στο Facebook ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.