Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Να αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ με ποια πλευρά είναι

Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Να αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ με ποια πλευρά είναι

3' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δριμεία απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ για όσα κατήγγειλε σχετικά με τις επιχειρήσεις της αστυνομίας στο Κουκάκι από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σε σχετική ανακοίνωση αφού περιγράφονται οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η επέμβαση, το Υπουργείο καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίσει και να απαντήσει «με ποια πλευρά είναι» ενώ στέκεται ιδιαίτερα στις οδηγίες αντίδρασης και διαφυγής που βρέθηκαν στο υπό κατάληψη διαμέρισμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου:

Σήμερα το πρωί η αστυνομία οργάνωσε επιχειρήσεις για την εκκένωση τριών καταλήψεων στην περιοχή Κουκακίου.

Στην πρώτη εξ αυτών στην οδό Ματρόζου, σε κτήριο που ανήκει στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, υπήρξε εξ αρχής, σφοδρή αντίδραση από δύο νεαρά άτομα με πέτρες, τούβλα, μεταλλικά αντικείμενα που εκσφενδονίζονταν από το μπαλκόνι του 1ου ορόφου προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η αστυνομία παρουσία εισαγγελικού λειτουργού εισήλθε στο κτήριο. Στην προσπάθεια τους να διαφύγουν από την εξωτερική σιδερένια σκάλα του κτηρίου, λίγο πριν φτάσουν στην ταράτσα, τα δύο άτομα ενεργοποίησαν μηχανισμό καταπέλτη με βίδες-καρφιά δέκα πόντων περίπου . Ο μηχανισμός έφραζε τον δρόμο προς την ταράτσα. Ευτυχώς οι αστυνομικοί το είδαν πριν πέσει πάνω τους. Τον απενεργοποίησαν, δεν είχαμε θύματα!

Στη συνέχεια τα δύο νεαρά άτομα πήδηξαν σε διπλανή ταράτσα, όπου εμφανίστηκε και τρίτο άτομο, όπως αποδείχθηκε ήταν ο πατέρας τους. Στη συμπλοκή που ακολούθησε τα τρία άτομα δεσμεύθηκαν και συνελήφθησαν.

Παράλληλα παρουσία εισαγγελέα και σχετική άδεια, άλλοι αστυνομικοί εισήλθαν στο διπλανό της κατάληψης κτήριο, ώστε να συνδράμουν τους συναδέλφους τους στην ταράτσα.

Αυτά είναι τα γεγονότα. Τραυματίστηκαν δυο αστυνομικοί.

Το γεγονός είναι απόλυτα σοκαριστικό. Ο μηχανισμός του καταπέλτη είναι κανονική παγίδα θανάτου. Τα υλικά που εκσφενδονίζονταν τραυμάτισαν, μπορούσαν και να σκοτώσουν. Οι αστυνομικοί δεν άσκησαν καμία βία, πέραν της αναγκαίας κατά τη συμπλοκή, υπέστησαν δυσανάλογη βία και κινδύνευσαν.

Ολόκληρο το πρωινό, κατασκευασμένες ειδήσεις, με κουκούλες -που δεν υπήρχαν- με ξεγυμνώματα -που δεν υπήρχαν- , με τάχα παραβίαση ιδιωτικού χώρου χωρίς εισαγγελέα -που δεν υπήρξε-, πλημμύρισαν διαδίκτυο και οθόνες.

Με λύπη διαπιστώνουμε ότι πολιτικά κόμματα, με πρώτο βέβαια τον συνήθη επισπεύδοντα ΣΥΡΙΖΑ, έβγαλαν ανακοινώσεις, περί βίας, αυθαιρεσίας, καταπάτησης δικαιωμάτων και καταστολής. Πραγματικά πρέπει να συνέλθουν στο γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι σοκαριστικό να βλέπεις δυο νέους ανθρώπους να συμπεριφέρονται με τέτοιο τυφλό μίσος. Κατανοούμε τον πατέρα τους που βγήκε να τα προστατέψει, τη μητέρα που ηθελημένα ή αθέλητα μετέδωσε σειρά ψευδών ειδήσεων, όπως το ότι δεν υπήρχε εισαγγελέας.

Δεν κατανοούμε βέβαια πως, με κλεμμένο ρεύμα από τον ΔΕΔΔΗΕ, με πολλές ώρες δουλειάς που θέλει αυτή η μεσαιωνική παγίδα θανάτου, οι γονείς επόπτευαν τα παιδιά τους στο διπλανό δημόσιο, παράνομα κατειλημμένο κτήριο.

Ανάμεσα στα ευρήματα σε άλλη κατάληψη είναι και οδηγίες στα Αγγλικά για το πώς αντιδρούν οι καταληψίες σε περίπτωση επέμβασης της Αστυνομίας. Εκεί τα λένε όλα. Για τα τούβλα, τους σιδερολοστούς, τους πυροσβεστήρες στην ταράτσα, τη διάδοση ψευδών ειδήσεων. Τα ακολούθησαν όλα πιστά στην οδό Ματρόζου.

Δυστυχώς τα ακολούθησε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Που συνεχίζει ανεύθυνα μια βιομηχανία αγανακτισμένων διαμαρτυριών για την αστυνομική βία. Για καταπάτηση δήθεν δικαιωμάτων όταν τα γεγονότα είναι τόσο ακραία.

Αξίζει τέλος να επισημανθεί ότι, όλες οι επιτυχίες της αντιτρομοκρατικής του τελευταίου μήνα, σχετίζονται με ευρήματα σε καταλήψεις.

Όταν υπάρχουν παγίδες θανάτου και τρομοκρατία, η προπαγάνδα για πρόσφυγες που ξεσπιτώνονται, για αθώους πολίτες που τα δικαιώματά τους παραβιάζονται, όχι απλά καταρρέουν, αλλά γεννούν εύλογα ερωτήματα για κόμματα που τις διακινούν.

Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει να αποφασίσει και να απαντήσει. Με ποια πλευρά είναι; Ποιος είναι ο χώρος στη δημοκρατία μας για όσα έγιναν και γίνονται, στις καταλήψεις, στα Εξάρχεια, στα ΑΤΜ που ανατινάζονται, στα κέντρα ανομίας που τόσα χρόνια κυβερνούσε και δεν έβλεπε;

Είναι απολύτως αυτονόητο, πως οποιαδήποτε καταγγελία για παραβίαση δικαιωμάτων, παραπέμπεται στην επιτροπή διερεύνησης του περιστατικών αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη και στις υπηρεσίες της Αστυνομίας για διεξαγωγή έρευνας. Ακόμη κι αν κινδυνεύουν οι ζωές τους, οι αστυνομικοί έχουν καθήκον να λειτουργούν στη νομιμότητα, χωρίς υπερβάσεις, χωρίς ίχνος ανέλεγκτης ή αδικαιολόγητης βίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή