Νύχτα βανδαλισμών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Νύχτα βανδαλισμών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεισοδιακή ήταν η χθεσινή νύχτα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με μπαράζ καταδρομικών επιθέσεων σε κεντρικά σημεία των δύο πόλεων.

Η αρχή έγινε στο κέντρο της Αθήνας, λίγο πριν τις 10, όταν ομάδα αγνώστων πραγματοποίησε καταδρομικές επιθέσεις σε καταστήματα και μια τράπεζα κατά μήκος της οδού Μητροπόλεως.

Οι δράστες, που υπολογίζονται σε τουλάχιστον 50 άτομα, προξένησαν φθορές σε ένα σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος, ένα καφέ Starbucks και στο ΑΤΜ υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς.

Νωρίτερα, «στάχτη» είχε γίνει το χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε τοποθετήσει ο Δήμος Αθηναίων στην Πλατεία Εξαρχείων. Επιπλέον, αφαιρέθηκε και μέρος του εορταστικού φωτισμού, λίγες ώρες αφότου συνεργεία του δήμου είχαν καθαρίσει εκ νέου την πλατεία.

Νύχτα βανδαλισμών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη-1

Τη… σκυτάλη των βανδαλισμών λίγο πριν τα μεσάνυχτα πήραν άγνωστοι στη Θεσσαλονίκη.

Συνολικά 13 εμπορικά καταστήματα, μεταξύ αυτών ένα ταξιδιωτικό γραφείο, υπέστησαν φθορές από επιθέσεις αγνώστων. Οι ζημιές εντοπίζονται στις βιτρίνες μαγαζιών επί των οδών Τσιμισκή, Γρηγορίου Παλαμά και Παύλου Μελά.

Κατά την ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες ήταν περίπου είκοσι και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, ενώ, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι κρατούσαν λοστούς και βαριοπούλες. Στα σημεία της επίθεσης βρέθηκαν φειγ-βολάν με συνθήματα που απηχούν απόψεις του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η αστυνομία προχώρησε σε 29 προσαγωγές υπόπτων, ωστόσο όλοι οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Νύχτα βανδαλισμών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη-2

Ακολούθησαν, τα ξημερώματα εμπρηστικές επιθέσεις κατά οχημάτων και ενός ΑΤΜ. Στις 04:00 τυλίχθηκαν στις φλόγες και υπέστησαν σοβαρές ζημιές δύο σκαπτικά μηχανήματα που ήταν σταθμευμένα στην οδό Επταπυργίου στην 'Ανω Πόλη, κοντά στη Μονή Βλατάδων. Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική που επιχείρησε με έξι πυροσβέστες και δύο οχήματα.

Eνα τέταρτο αργότερα εκδηλώθηκε δεύτερη εμπρηστική ενέργεια, αυτή τη φορά σε αυτοκίνητο, τύπου βαν, ιδιοκτησίας αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Οι εμπρηστές προκάλεσαν φωτιά και σε ΑΤΜ που βρίσκεται στις ίδιες εγκαταστάσεις, με τις ζημιές στο μηχάνημα να είναι περιορισμένες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή