Πολύ κακό σε τράπεζα στην Κυψέλη για το… τίποτα

Πολύ κακό σε τράπεζα στην Κυψέλη για το… τίποτα

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρ’ ολίγον… ληστεία σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα, με τον δράστη ή τους δράστες να φεύγουν άπρακτοι, παρά τον «κόπο» τους, αλλά την τράπεζα, που είχαν βάλει στόχο, να έχει υποστεί σημαντικές ζημιές. Το πολύ κακό για το τίποτα, έγινε εις βάρος του υποκαταστήματος της Αγροτικής στην οδό Κερκύρας 51, στην Κυψέλη. H διευθύντρια της τράπεζας κ. Αλεξάνδρα Μητσοπούλου δεν πίστευε την εικόνα που αντιμετώπισε όταν έφθασε εκεί χθες το πρωί, ενώ, παράλληλα, δεν πίστευε στην τύχη της. Τι είχε συμβεί; Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, κάποια στιγμή στη διάρκεια της νύχτας, άγνωστος ή άγνωστοι παραβίασαν καγκελόφρακτο παράθυρο του υποκαταστήματος, που έβλεπε στον ακάλυπτο. Από εκεί κατάφεραν να εισχωρήσουν και… έπιασαν δουλειά. Αρχικά απενεργοποίησαν τον συναγερμό. Στη συνέχεια κατέστρεψαν τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας, ώστε να μην καταγραφεί η πράξη τους και, τέλος, έκοψαν τα τηλέφωνα.

Χωρίς να κινδυνεύουν πλέον να πιαστούν στα πράσα, προσέγγισαν τους στόχους τους, που δεν ήταν άλλοι από το χρηματοκιβώτιο και το μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών. Και τα δύο όμως αποδείχθηκαν πολύ σκληρά για τα διαρρηκτικά τους εργαλεία, καθώς, παρά τις προσπάθειές τους, που θα πρέπει να διήρκεσαν αρκετή ώρα, δεν κατάφεραν να ανοίξουν κανένα από τα δύο. Τελικά, κατάκοποι, απογοητευμένοι αλλά και άπραγοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το υποκατάστημα και να φύγουν με τα χέρια άδεια.

Οι Ελληνες (και όχι μόνον τα καμάκια, που χαριτωμένα τραγούδησε ο Καλογιάννης) ήσαν πάντοτε πολύγλωσσοι. Γεννήτορες και όχι απλώς μέλη της ευρωπαϊκής κουλτούρας, κανέναν φόβο δεν νιώθουμε, παραδεχόμενοι να ορίσουμε πως η νέα γενιά θα χρειαστεί μια δεύτερη γλώσσα, πέραν της μητρικής της για να πορευθεί με επιτυχία στον νέο κόσμο. Αλλωστε, επίσημη γλώσσα πρέπει να γίνει και η μαθηματική και η γλώσσα των κομπιούτερς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή