Mελομακάρονο VS κουραμπιέ: Ποιο «κερδίζει» στη Θεσσαλονίκη

Mελομακάρονο VS κουραμπιέ: Ποιο «κερδίζει» στη Θεσσαλονίκη

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μελομακάρονο εναντίον κουραμπιέ …σημειώσατε άσο. Το αποτέλεσμα αυτό προκύπτει από τις μέχρι τώρα πωλήσεις στα περίπου 730 αρτοποιία του νομού Θεσσαλονίκης.

«Στη Βόρεια Ελλάδα πρώτη επιλογή είναι το μελομακάρονο και ακολουθεί ο κουραμπιές. Βέβαια και τα σιροπιαστά γλυκά είναι πρωταγωνιστές στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ενώ όλοι περιμένουν για τη συνέχεια τη …βασίλισσα βασιλόπιτα», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9 FΜ" η πρόεδρος Σωματείου Αρτοποιών Νομού Θεσσαλονίκης «Ο Προφήτης Ηλίας», 'Ελσα Κουκουμέρια.

Η «μάχη» ανάμεσα στα δύο παραδοσιακά γλυκά θα κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες και ιδιαίτερα όσο πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων.

Με βάση τις εκτιμήσεις, τα 730 αρτοποιεία του νομού Θεσσαλονίκης αναμένεται να παράξουν συνολικά γύρω στα 500.000 τεμάχια από βασιλόπιτες για να καλύψουν τις ανάγκες των καταναλωτών.

Στα περσινά επίπεδα οι τιμές

Σύμφωνα με την κ.Κουκουμέρια, οι τιμές τόσο των γλυκών, όσο και της βασιλόπιτας που θα ακολουθήσει, κινούνται στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα χρόνια.

Η τιμή κιλού για τα μελομακάρονα ξεκινά από τα 10 ευρώ και φτάνει έως τα 13 ευρώ, ανάλογα με το εάν έχει σοκολάτα ή όχι, ενώ οι κουραμπιέδες πωλούνται από 11 έως 14 ευρώ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή