Συναγερμός εν όψει κακοκαιρίας

Συναγερμός εν όψει κακοκαιρίας

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν από την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα από το απόγευμα της Δευτέρας. H περιοχή που υπέστη τις μεγαλύτερες καταστροφές από τις ισχυρές βροχοπτώσεις ήταν το Πλωμάρι της Λέσβου, όπου έβρεχε καταρρακτωδώς από το βράδυ της Δευτέρας έως το πρωί της Τρίτης. Σύμφωνα με την πρώτη καταγραφή ζημιών, περίπου 40 αγροικίες πλημμύρισαν, δεκάδες ζώα πνίγηκαν και καταστράφηκαν μεγάλες ποσότητες αποθηκευμένων αγροτικών προϊόντων και ζωοτροφών.

Το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να συνεχισθεί έως αύριο και, έπειτα από μικρή ανάπαυλα την Πέμπτη, προβλέπεται να επανακάμψει την Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις μεγάλης διάρκειας βροχοπτώσεις και τις χαμηλές θερμοκρασίες, που σε ορισμένες περιοχές θα πέσουν κάτω από το μηδέν. Στα ορεινά αναμένονται χιονοπτώσεις, ενώ στο Αιγαίο οι άνεμοι θα φθάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Στα ηπειρωτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση της EMY, αναμένονται παγετοί.

Η ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε την Αττική, η ολισθηρότητα που προκλήθηκε στους δρόμους και η περιορισμένη ορατότητα είναι, σύμφωνα με την Τροχαία, τα αίτια τριών δυστυχημάτων, χθες τα ξημερώματα. Το πρώτο δυστύχημα συνέβη όταν I.X. που οδηγούσε ο έφεδρος ανθυπολοχαγός Γεώργιος Βασιλειάδης, 23 ετών, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε σταθμευμένο φορτηγό, στη γέφυρα της Καλλιρρόης, στην Καλλιθέα. Από τη σύγκρουση τραυματίσθηκε σοβαρά ο οδηγός του I.X. και ο συνεπιβάτης και συνάδελφός του Ιάσων Ζώτος, 23 ετών. Θανάσιμα τραυματίσθηκε ο τρίτος επιβάτης, επίσης έφεδρος ανθυπολοχαγός, Παναγιώτης Κατσίρης, 25 ετών.

Τραγικό θάνατο βρήκε ο 20χρονος ναύτης Στέφανος Κτιστάκης, όταν το I.X. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε με οδηγό τον κελευστή Απόστολο Χριστοδούλου, 24 ετών, βγήκε από το δρόμο στο 11ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου, στο Χαϊδάρι και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες. O οδηγός διακομίσθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο Θριάσιο.

Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε και ο 26χρονος Αλβανός Μπεσνίκ Μπεχίλι, όταν στη γέφυρα Λένορμαν έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας που οδηγούσε, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούσθηκε με Ι.Χ.

Μετά την ορκωμοσία που θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου, στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης θα αναλάβουν καθήκοντα οι Θεοχ. Σιώτης (ΑΧΕΠΑ), Ιωακ. Σιγάλας («Ιπποκράτειο»), Κων. Χριστόγλου («Θεαγένειο»), Γεωρ. Καλτσίδης («Αγ Παύλος»), Αντωνία Τράμπα (Δερματικών Νόσων), Θρασ. Βεντούρης («Γ. Παπανικολάου»), Ιωαν. Κλιγκόπουλος (Ψυχιατρικό), Κων. Εμμανουηλίδης («Γ. Γεννηματάς»), Νικ. Πινακίδης («Αγ. Δημήτριος») και Νικ. Πόδας (Ειδικών Παθήσεων).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή