Ποινή φυλάκισης ενός έτους στη Βίκυ Σταμάτη για την απόδραση από το Δρομοκαΐτειο

Ποινή φυλάκισης ενός έτους στη Βίκυ Σταμάτη για την απόδραση από το Δρομοκαΐτειο

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινή φυλάκισης ενός έτους μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στη σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη για την απόδρασή της από το Δρομοκαΐτειο τον Απρίλιο του 2015.

Επίσης το δικαστήριο έκρινε ένοχη και πρώην εργαζόμενη του ιδρύματος που τη βοήθησε να υλοποιήσει το σχέδιο της και της επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή. Ομως έπαυσε η ποινική δίωξη σε βάρος των δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων που τη  φρουρούσαν και είχαν κατηγορηθεί  για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους, που οδήγησε στην απελευθέρωσή της.

Στην αγόρευση της η εισαγγελέας της έδρας έκανε λόγο για «ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο που σχεδιάστηκε επιμελώς και εκτελέστηκε επιμελώς από την κυρία Σταμάτη». «Σαφώς επρόκειτο για μια μητέρα που στερήθηκε το παιδί της, πρόκειται για μια γυναίκα που ζούσε με πολυτέλεια και αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία της να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον, όμως έκανε δύσκολη τη ζωή όσων εργαζομένων βρέθηκαν δίπλα της, όπως κατέθεσαν σήμερα μάρτυρες, ενώ παρέσυρε και ενέπλεξε και αλλά άτομα», τόνισε η εισαγγελέας.

Η Βίκυ Σταμάτη δεν ήταν παρούσα στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή