Προς εξιχνίαση η ληστεία-μαμούθ στην Καβάλα

Προς εξιχνίαση η ληστεία-μαμούθ στην Καβάλα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου ένα χρόνο μετά την υπόθεση ληστείας με σκηνοθετημένη απαγωγή εις βάρος εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, στην Καβάλα, οι διωκτικές αρχές βρίσκονται κοντά στην πλήρη εξιχνίασή της. Ηδη η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τρεις συλλήψεις, ενώ έχει εντοπισθεί το μεγαλύτερο μέρος από τη λεία-μαμούθ των 4,2 εκατ. ευρώ που αφαίρεσαν οι δράστες από το χρηματοκιβώτιο της εταιρείας. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των χρημάτων είχαν σχεδόν κινηματογραφική διάσταση, καθώς επιστρατεύθηκε εκσκαφέας για να σκαφτεί ο περιβάλλων χώρος συνεργείου αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων, ο οποίος φέρεται μαζί με τον γιο του και τον πρώην διευθυντή της εταιρείας σεκιούριτι, που έγινε στόχος των ληστών, να συμμετείχαν στην οργάνωση και εκτέλεση της ληστείας.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό έλαβε χώρα πριν από 11 μήνες, όταν ο πρώην διευθυντής της εταιρείας ειδοποίησε την αστυνομία ότι δύο άγνωστοι, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με μάσκες του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου, τον πλησίασαν και του ζήτησαν να τους παραδώσει τα χρήματα που βρίσκονταν στο χρηματοκιβώτιο της εταιρείας ως λύτρα για την κόρη του, την οποία, όπως του είπαν, είχαν απαγάγει. Οι δράστες πήραν από το χρηματοκιβώτιο τα 4,2 εκατ. ευρώ και, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, δεν είχε τελεστεί απαγωγή.

Οι αστυνομικές αρχές είχαν εντοπίσει από την πρώτη στιγμή κενά στις καταθέσεις για τον τρόπο που έγινε η ληστεία και με βάση αυτά είχαν θέσει υπό στενή επιτήρηση συγκεκριμένα άτομα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονταν υπό πλήρη μυστικότητα όλο αυτό το διάστημα. Τελικά, όταν θεωρήθηκε ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία και καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν ενδείξεις πως ένας εκ των υπόπτων ετοιμαζόταν να διαφύγει στο εξωτερικό, άρχισαν προσαγωγές, τόσο των εμπλεκομένων όσο και συγγενικών τους προσώπων, και στο πλαίσιο των ανακρίσεων προέκυψαν στοιχεία για τις κρύπτες όπου βρίσκονταν τα χρήματα της ληστείας.

Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται. Από την αστυνομία εκτιμάται πως εμπλέκονται και άλλα άτομα, καθώς υπάρχουν ακόμη αναπάντητα ερωτήματα και σκοτεινά σημεία για τον τρόπο που έδρασαν οι εμπλεκόμενοι. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή