Πάμε για πολλά χρυσά στην Ολυμπιάδα Πληροφορικής

Πάμε για πολλά χρυσά στην Ολυμπιάδα Πληροφορικής

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλά χρυσά μετάλλια και στην Ολυμπιάδα της, που θα διοργανωθούν το 2004 από την Ελλάδα, θα μας φέρουν οι Ελληνες μαθητές. Αυτό προέβλεψε χθες ο υπουργός Παιδείας κ. Πέτρος Ευθυμίου κατά την τελετή βράβευσης των μαθητών, που διακρίθηκαν σε πανελλήνιους και βαλκανικούς διαγωνισμούς πληροφορικής καθώς και στην προηγούμενη Ολυμπιάδα Πληροφορικής, που έγινε φέτος τον Αύγουστο στο Ελσίνκι.

Χθες βραβεύθηκαν ο Ιωάννης Τσουκαλίδης, που κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα και έχει γίνει δεκτός για το λόγο αυτό στο διάσημο Πανεπιστήμιο MIT των ΗΠΑ, ο Ουκρανός μαθητής που ζει στην Ελλάδα Τιμόθεος Ζαντορόνσκι, ο οποίος πήρε χάλκινο μετάλλιο στη Βαλκανιάδα και έχει εισαχθεί στο Πολυτεχνείο Κρήτης, ο Παναγιώτης Λυπηρίδης και ο Δημήτρης Τσιτσιπής. Ειδικότερα, όπως ανέφερε στην «K» ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Επιστήμης H/Y και Πληροφορικής κ. Σπύρος Μπακογιάννης το ενδιαφέρον των μαθητών είναι σημαντικό αλλά -και εν όψει της ελληνικής διοργάνωσης του 2004- πρέπει να τονωθεί περισσότερο. Φέτος στους αγώνες πληροφορικής συμμετείχαν περίπου 1.000 παιδιά. Να σημειωθεί ότι τα παιδιά με διακρίσεις στην Ολυμπιάδα και τη Βαλκανιάδα έχουν τη δυνατότητα να εισάγονται χωρίς εξετάσεις στα τμήματα Πληροφορικής των ελληνικών πανεπιστημίων.

Βέβαια, σημαντικός παράγοντας για τη διάδοση της Πληροφορικής είναι η εισαγωγή της στα σχολεία. O υπουργός Παιδείας, από του βήματος της αιθούσης Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου έγινε η εκδήλωση της βράβευσης, επανέλαβε ότι φέτος εγκαταστάθηκαν 926 νέα εργαστήρια πληροφορικής με 13 υπολογιστές. Δεσμεύθηκε ότι έως τον Ιούνιο του 2002 θα προστεθούν άλλα 850 εργαστήρια από το υπουργείο ενώ 1.250 εργαστήρια θα αγοράσουν οι ίδιες οι σχολικές επιτροπές.Απ. Λ.

Η αναδιοργάνωση του Επιχειρησιακού Κέντρου των Αθηνών, το οποίο είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα στην Ευρώπη και ο εξοπλισμός του με την απαραίτητη τεχνολογική υποδομή, που επιτρέπει στους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής και τους εκπροσώπους όλων των συναρμόδιων φορέων να έχουν ανά πάσα στιγμή εικόνα του τι συμβαίνει και πού και, εφόσον χρειασθεί, να συντονίσουν κεντρικά τις δυνάμεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή