Χριστούγεννα με ήλιο και τσουχτερό κρύο

Χριστούγεννα με ήλιο και τσουχτερό κρύο

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηπιος, με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, εξασθένηση των ανέμων, αλλά και περισσότερη ψύχρα, θα είναι ο καιρός των Χριστουγέννων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στα ανατολικά και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα σημειώσει αισθητή πτώση.  Σήμερα ωστόσο οι τοπικά έντονες βροχοπτώσεις και οι σποραδικές καταιγίδες, που άρχισαν να εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας στα νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας, αναμένεται βαθμιαία να επεκταθούν σχεδόν στο σύνολο της Δυτικής Ελλάδας, στις Κυκλάδες, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. 

Στο μεταξύ, πολλά προβλήματα καταγράφηκαν τις προηγούμενες ημέρες από την κακοκαιρία σε Αρτα και Αχαΐα. Στην Αρτα οι ισχυρές βροχοπτώσεις μετέτρεψαν το ρέμα Μπούση σε χείμαρρο, ενώ έκλεισε η παλαιά Εθνική. Συνεργεία δημιουργούν αναχώματα. Προβλήματα και σε παραλιακές περιοχές του Δήμου Πατρέων, όπου συνεργεία του δήμου εργάζονταν διαρκώς χθες για τον καθαρισμό των δρόμων στις Δημοτικές Ενότητες Ρίου και Βραχναίικων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή