Δύσκολα 24ωρα σε Χανιά και Θήβα

Δύσκολα 24ωρα σε Χανιά και Θήβα

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηχηρό πέρασμα της κακοκαιρίας και στην Κρήτη, που πλήττεται σε πολλά σημεία από ισχυρές βροχοπτώσεις αλλά και χιόνια στα ορεινά. Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στο οδικό δίκτυο προς Ομαλό στα ορεινά των Χανίων, όπου από νωρίς είχαν ξεκινήσει οι εκχιονισμοί από μισθωμένα μηχανήματα της περιφέρειας και το γκρέιντερ του Δήμου Πλατανιά στον δρόμο Λάκκοι – Ομαλός. Η χιονόπτωση ήταν τόσο έντονη που τις πρώτες πρωινές ώρες χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί όχημα στην είσοδο του φαραγγιού της Σαμαριάς στο Ξυλόσκαλο που είχε κολλήσει στο χιόνι, ενώ εκδρομείς παρέμειναν σε καταλύματα της περιοχής καθώς δεν μπορούσαν να μετακινηθούν. Από την κακοκαιρία προκλήθηκαν προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση στην πόλη, καθώς και σε άλλες περιοχές των Χανίων. Στο οδικό δίκτυο του Δήμου Πλατανιά, αλλά και σε σημεία του οδικού δικτύου του Δήμου Κισσάμου, σημειώθηκαν κατολισθήσεις βράχων.

Δύσκολα ήταν τα τελευταία εικοσιτετράωρα και για πολλά χωριά της Θήβας λόγω της έντονης χιονόπτωσης. Πολλοί οικισμοί στην περιοχή της Θίσβης (Ξηρονομή, Δομβραίνα, Ελλοπία, Χώστια), αλλά και στην παραλία (κοινότητα Αμπελοχωρίου), έμειναν για ώρες χωρίς ηλεκτροδότηση, με συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να δίνουν μάχη για να αποκαταστήσουν τις βλάβες. Στο Αμπελοχώρι, μάλιστα, χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να μεταφερθεί ασθενής στο νοσοκομείο της Θήβας.

«Μεγάλο ευχαριστώ»

Συνολικά στις πέντε περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας επιχειρούσε χθες στόλος 160 μηχανημάτων και φορτηγών. «Η περιφέρειά μας, μαθημένη στα φυσικά φαινόμενα, έχει αναπτύξει ένα πολύ ισχυρό και καλοκουρδισμένο μηχανισμό πολιτικής προστασίας. Μέχρι στιγμής αντιμετωπίζουμε τα φαινόμενα, που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στην Πολιτική Προστασία, στην ΕΛ.ΑΣ., στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, στους υπαλλήλους της Περιφέρειας, στους χωματουργούς και στους εθελοντές για τη μάχη που δίνουν με τη “Ζηνοβία”», δήλωσε χθες ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή