O απατεών και η λίστα των αλλοδαπών θυμάτων

O απατεών και η λίστα των αλλοδαπών θυμάτων

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλο αριθμό αλλοδαπών είχε καταφέρει να εξαπατήσει ο 33χρονος ιδιωτικός υπάλληλος Ελευθέριος Στυλιανέλλης, ο οποίος εμφανιζόταν με την ιδιότητα του αστυνομικού. Ειδικότερα, εντόπιζε αλλοδαπούς, οι οποίοι είχαν καταχωρισθεί στον κατάλογο ανεπιθύμητων, επειδή στο παρελθόν είχαν απελαθεί ως παρανόμως διαμένοντες στην Ελλάδα και τους υποσχόταν ότι έναντι 70 χιλ. δρχ. μπορούσε να αφαιρέσει το όνομά τους από τον κατάλογο αυτό.

Ενας από τους αλλοδαπούς, ο οποίος αντελήφθη ότι επρόκειτο περί απάτης, κατήγγειλε την υπόθεση στην αστυνομία. Οι αστυνομικοί τον έβαλαν να ορίσει συνάντηση με τον «συνάδελφό» τους, τον οποίο και συνέλαβαν τη στιγμή που παραλάμβανε τα χρήματα. Σε σωματική έρευνα που του έκαναν κατέσχεσαν το πορτοφόλι του, στο εσωτερικό του οποίου είχε τοποθετήσει μεταλλικά σήματα της αστυνομίας. Επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκε πλαστικοποιημένη ταυτότητα, παρόμοια με αυτές των αστυνομικών.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκαν δύο πιστόλια κρότου, μια ζώνη αστυνομικού με χειροπέδες και μια κατάσταση με ονόματα αλλοδαπών. Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Στυλιανέλλης εμπλέκεται σε υπόθεση αντιποίησης Αρχής. Πριν από μερικά χρόνια και συγκεκριμένα το 1993, είχε συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Κυψέλης, διότι κυκλοφορούσε στην περιοχή ενδεδυμένος με στολή αστυνομικού.

Ο αστυφύλακας, εντελώς απρόκλητα, τράβηξε όπλο και τον πυροβόλησε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή