ΟΙΕΛΕ κατά Ευθυμίου και σχολαρχών

ΟΙΕΛΕ κατά Ευθυμίου και σχολαρχών

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με οξύτατη επίθεση προς τους ιδιοκτήτες των σχολείων απήντησε χθες το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ ) για την άρνησή τους να συμφωνήσουν στη ρύθμιση με την οποία οι ιδιοκτήτες μπορούν να απολύουν αναιτιολόγητα μόνο το 33% των εκπαιδευτικών, που συμπληρώνουν εξαετία στο ίδιο σχολείο. «Τα σχολεία δεν είναι επιχειρήσεις, ο εκπαιδευτικός είναι δημόσιος λειτουργός. Αυτό πρέπει να το κατανοήσουν οι ιδιοκτήτες προς όφελος των σχολείων τους. Δεν μπορούν να δημιουργούν συνθήκες εργασιακής ανασφάλειας στους εκπαιδευτικούς», τόνισε ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ κ. Μιχάλης Κουρουτός.

Ταυτόχρονα, τα βέλη της ΟΙΕΛΕ δέχθηκε και ο υπουργός Παιδείας κ. Πέτρος Ευθυμίου ο οποίος αρνήθηκε δύο φορές έως σήμερα να προωθήσει την τροπολογία προς ψήφιση στη Βουλή. «Ρωτώ τον εκπαιδευτικό κ. Ευθυμίου. Κατανοεί πού θα καταντήσουν τα ιδιωτικά σχολεία όταν υπάρχει ένα μετέωρο καθεστώς, που επιτείνει την εργασιακή ανασφάλεια των εκπαιδευτικών;», τόνισε ο κ. Κουρουτός.

Η ΟΙΕΛΕ έχει προγραμματίσει εικοσιτετράωρη απεργία για την προσεχή Δευτέρα, ενώ δεν αποκλείει να κλιμακώσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις εάν δεν κατατεθεί η τροπολογία προς ψήφιση στη Βουλή.

Ευρύτερα, η κόντρα ιδιωτικών εκπαιδευτικών και ιδιοκτητών σχολείων ανέδειξε την ολιγωρία του υπουργείου Παιδείας, που άφησε να παγιωθεί ένα καθεστώς παρατυπιών ως προς το εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών. Πόσο μάλλον που η ιδιωτική εκπαίδευση ανθεί και ισχυροποιείται ο ρόλος της στην ελληνική κοινωνία. Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Κουρουτός την τελευταία διετία έχουν γίνει σημαντικότατες επενδύσεις -κυρίως στην επαρχία- σε νεοϊδρυθέντα ιδιωτικά σχολεία. Σήμερα, στα περίπου 320 ιδιωτικά σχολεία φοιτούν περίπου 94.000 μαθητές (το 7% του μαθητικού πληθυσμού), και εργάζονται 12.400 εκπαιδευτικοί. Οπως όμως, τόνισε ο κ. Κουρουτός υπάρχουν περίπου 2.000 εκπαιδευτικοί, που εργάζονται παράνομα χωρίς διοριστήριο ενώ σημαντικός αριθμός -κυρίως- νέων εκπαιδευτικών, αναγκάζονται να υπογράψουν παράτυπες συμβάσεις εργασίας. «Τι κάνουν τα ελεγκτικά όργανα του υπουργείου Παιδείας;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ. «Το υπουργείο Παιδείας οφείλει να στείλει στον εισαγγελέα τους προϊσταμένους Διευθύνσεων, οι οποίοι αδρανούν ύποπτα μπροστά σε τέτοια φαινόμενα» πρόσθεσε ο ίδιος. Παράλληλα, η ΟΙΕΛΕ κατηγόρησε τους ιδιοκτήτες σχολείων ότι πολλοί δεν πληρώνουν επίδομα μητρότητος ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν επικολλούν τα ένσημα των εργαζομένων εκπαιδευτικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή