ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις, προσαγωγές και τραυματίες αστυνομικοί στην επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στο Κουκάκι (φωτογραφίες)

koyk3
gre22114038
elas1
gre22116145

Σε οκτώ συλλήψεις, πέντε γυναικών και τριών γυναικών, προχώρησε η αστυνομία το απόγευμα του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για την εκκένωση του κτιρίου στην οδό Παναιτωλίου, στο Κουκάκι, το οποίο είχε ανακαταληφθεί.

Η συγκεκριμένη αστυνομική επιχείρηση ολοκληρώθηκε στις 21:30, ενώ διενεργήθηκε με την παρουσία εισαγγελέα, όπως και αυτή που έγινε νωρίτερα, στην οδό Ματρόζου, στην ίδια περιοχή.

Στην επιχείρηση για την εκκένωση του κτιρίου της οδού Ματρόζου, στο Κουκάκι, που ολοκληρώθηκε στις 20:30, συνελήφθησαν τρεις άνδρες (ο ένας ανήλικος) και δύο γυναίκες. Παράλληλα, η αστυνομία προχώρησε σε εννέα προσαγωγές.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την αστυνομία στις δύο επιχειρήσεις για την εκκένωση των κτιρίων τραυματίσθηκαν συνολικά 6 αστυνομικοί. 

syllipseis-prosagoges-kai-traymaties-astynomikoi-stin-epicheirisi-tis-el-as-sto-koykaki-fotografies0

Οι αστυνομικοί άνοιξαν με τροχό την πόρτα του οικήματος στην οδό Ματρόζου και εισέβαλαν στο εσωτερικό του, όπου συνέλαβαν πέντε άτομα, (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες), ανάμεσα στους οποίους ένας ανήλικος.  

syllipseis-prosagoges-kai-traymaties-astynomikoi-stin-epicheirisi-tis-el-as-sto-koykaki-fotografies1

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια, ενώ ακολούθησε επιχείρηση εκκένωσης στο δεύτερο κτίριο, στην οδό Παναιτωλίου. 

syllipseis-prosagoges-kai-traymaties-astynomikoi-stin-epicheirisi-tis-el-as-sto-koykaki-fotografies2

Η δεύτερη επιχείρηση έληξε στις 21:30 το βράδυ ενώ στην εκκένωση της οδού Παναιτωλίου συνελήφθησαν 5 γυναίκες και 3 άνδρες.

syllipseis-prosagoges-kai-traymaties-astynomikoi-stin-epicheirisi-tis-el-as-sto-koykaki-fotografies3

Οι καταληψίες αντιεξουσιαστές εκσφενδόνιζαν πέτρες, μπογιές, καδρόνια και τσιμεντόλιθους εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων προκειμένου να τους αποτρέψουν.

syllipseis-prosagoges-kai-traymaties-astynomikoi-stin-epicheirisi-tis-el-as-sto-koykaki-fotografies4

Σύμφωνα με ενημέρωση από την αστυνομία στις δύο επιχειρήσεις για την εκκένωση των κτιρίων τραυματίσθηκαν συνολικά 6 αστυνομικοί.

syllipseis-prosagoges-kai-traymaties-astynomikoi-stin-epicheirisi-tis-el-as-sto-koykaki-fotografies5

Άνδρες της ΕΚΑΜ ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις εκκένωσης έπειτα από το πράσινο φως του εισαγγελέα ενώ η όλη επιχείρηση παρακολουθείτο από αέρος με τα δύο drones που διαθέτει η ΕΛΑΣ.

syllipseis-prosagoges-kai-traymaties-astynomikoi-stin-epicheirisi-tis-el-as-sto-koykaki-fotografies6

syllipseis-prosagoges-kai-traymaties-astynomikoi-stin-epicheirisi-tis-el-as-sto-koykaki-fotografies7

Μόλις έγιναν γνωστές οι ανακαταλήψεις, επί τόπου μετέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν τα κτίρια. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών.

syllipseis-prosagoges-kai-traymaties-astynomikoi-stin-epicheirisi-tis-el-as-sto-koykaki-fotografies8

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία οι αντιεξουσιαστές στην οδό Ματρόζου ανέβηκαν στον πρώτο όροφο του κτιρίου όπου έσπασαν ένα παράθυρο και προχώρησαν στην ανακατάληψη ενώ στην οδό Παναιτωλίου πιθανόν ανέβηκαν με σκάλα.

syllipseis-prosagoges-kai-traymaties-astynomikoi-stin-epicheirisi-tis-el-as-sto-koykaki-fotografies9