ΣΥΝΤΟΜΑ

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελεγχοι από το ΣΔΟΕΑποθήκες με… ποικιλία κλεμμένων

Κλεμμένα πιθανολογείται ότι είναι τα εμπορεύματα αξίας δεκάδων εκατομμυρίων (από κλιματιστικά και δορυφορικά πιάτα έως… τυριά και κομπόστες) που εντοπίστηκαν σε έλεγχο του ΣΔΟΕ, σε τρεις αποθήκες στον Πειραιά και στην Αθήνα. Ως ενοικιαστής των δύο αποθηκών του Πειραιά εμφανίστηκε ο Ιωάννης Βασιλείου, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να επιδείξει κάποιο φορολογικό στοιχείο κατοχής των εμπορευμάτων και συνελήφθη, ενώ ο ενοικιαστής της τρίτης αποθήκης, Κωνσταντίνος Αρβανίτης αναζητείται.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Είμαστε έθνος ξενόγλωσσων

Σε έμμεση απάντηση κατά της κ. Αννας Διαμαντοπούλου προέβη ο υπουργός Παιδείας κ. Πέτρος Ευθυμίου, με αφορμή την πρόταση της Επιτρόπου για καθιέρωση των αγγλικών ως δεύτερης επίσημης γλώσσας. Μιλώντας στα εγκαίνια του κτιρίου, που θα στεγάζει το 2ο Γυμνάσιο Μοσχάτου, τόνισε: «Είμαστε το έθνος με τον υψηλότερο δείκτη γνώσης ξένων γλωσσών στην Ευρώπη. Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η πρωτιά προκαλεί σπάταλες δημόσιες συζητήσεις. Είναι παράδοξο να είσαι πρώτος και να συμπεριφέρεσαι ως τελευταίος».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ ΓΙΑ ΛΗΜΝΟ

Διάσωση ανεμόμυλων

Στη διάσωση των ιστορικών ανεμόμυλων της Λήμνου συμβάλλει το υπουργείο Αιγαίου χρηματοδοτώντας με 20 εκατ. δρχ. την όλη προσπάθεια. Οπως δήλωσε σχετικά ο υπουργός κ. Νίκος Σηφουνάκης, «με την αποκατάστασή τους συνεισφέρουμε στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και προβάλλουμε την πολιτισμική ταυτότητα της ανεμόεσσας Λήμνου».

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Νέα απορριμματοφόρα

Το νέο στόλο των απορριμματοφόρων καθαριότητας που αποτελείται από 33 οχήματα θα παρουσιάσει αύριο σε εκδήλωση στο χώρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ο δήμαρχος Πειραιά κ. Χρήστος Αγραπίδης. Επίσης, μεθαύριο, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία ειδική τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας (τηλ. 48.59.000) όπου οι δημότες θα απευθύνονται για επισημάνσεις προβλημάτων που πρέπει να επιλυθούν.

ΜΟΛΙΣ ΑΝΟΙΞΕ H ΤΡΑΠΕΖΑ…

…Μπήκε ο ληστής

Με το «καλημέρα» έδρασε χθες το πρωί άγνωστος νεαρός, ο οποίος λήστεψε το υποκατάστημα της τράπεζας ALPHA, στην οδό Πελασγίας 110, στο Περιστέρι. Λίγο μετά τις 8 π.μ., ο νεαρός μπήκε στην τράπεζα, απείλησε την ταμία με περίστροφο και της ζήτησε χρήματα. Εκείνη του έδωσε 1,2 εκατ. δρχ. O δράστης βγήκε από την τράπεζα, επιβιβάσθηκε σε δίκυκλο μικρού κυβισμού όπου τον ανέμενε συνεργός του και διέφυγαν.

ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Και εκεί, «ύποπτη» σκόνη

Πανικός προκλήθηκε στη 1 μ.μ. χθες στον 5ο όροφο του κτιρίου, που στεγάζεται η Εισαγγελία Πειραιώς, όταν η υπάλληλος A. Κουτσουβέλη εντόπισε φάκελο που περιείχε ύποπτη σκόνη. Αμέσως, ειδοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία ενημέρωσε την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. Στην Εισαγγελία μετέβη γιατρός που εξέτασε-προληπτικώς- την υπάλληλο, ενώ το ειδικό κλιμάκιο παρέλαβε τον «ύποπτο» φάκελο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή