Αγωγή Αθιγγάνων κατά αστυφύλακα και Δημοσίου

Αγωγή Αθιγγάνων κατά αστυφύλακα και Δημοσίου

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που ο αστυφύλακας Ιωάννης Ριζόπουλος, ο οποίος πριν από δύο ημέρες κατηγορείται ότι σκότωσε από πρόθεση τον 20χρονο Αλβανό Γκεντιάν Σελνίκου σε καφετέρια στην πλατεία Αμερικής, «εξαγόραζε» την ελευθερία του με περιοριστικούς όρους που του επέβαλε η 6η τακτική ανακρίτρια, οι συγγενείς του 21χρονου αθίγγανου Μαρίνου Χριστόπουλου, ο οποίος πριν από περίπου ένα μήνα, στο Ζεφύρι, έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού, κατέθεταν αγωγή στο Πρωτοδικείο, ζητώντας αποζημίωση.

Κοινά σημεία

Οι δύο υποθέσεις έχουν αρκετά κοινά σημεία μεταξύ τους. Οι συγγενείς των δύο θυμάτων κάνουν λόγο για ρατσισμό, ενώ η αστυνομία μιλάει για ατύχημα και εκπυρσοκρότηση όπλου. Οπως και στην περίπτωση του 21χρονου Αθίγγανου, ο 32χρονος αστυφύλακας Γιώργος Τηλιανάκης είχε αφεθεί ελεύθερος με καταβολή εγγύησης ύψους 3 εκατομμυρίων δραχμών και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, έτσι και χθες ο αστυφύλακας I. Ριζόπουλος αφέθη ελεύθερος από την ανακρίτρια με τους ίδιους όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία ενώπιον της ανακρίτριας ο Ριζόπουλος ιχυρίστηκε ότι σαφώς δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον 20χρονο Αλβανό και ότι πρόκειται για ατύχημα, καθώς το όπλο εκπυρσοκρότησε στην προσπάθειά του να τον ακινητοποιήσει.

Ζητούν 635 εκ.

Πριν από δύο ημέρες οι συγγενείς του 20χρονου Αλβανού συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

Κατά τον ίδιο τρόπο είχαν αντιδράσει και οι συγγενείς του Χριστόπουλου, οι οποίοι χθες κατέθεσαν αγωγή σε βάρος του αστυφύλακα Γ. Τηλιανάκη, αλλά και σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου ζητώντας αποζημίωση 635 εκατομμυρίων δραχμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή