Υποσχόμενος εγκυκλοπαίδειες εξαπατούσε φτωχές οικογένειες

Υποσχόμενος εγκυκλοπαίδειες εξαπατούσε φτωχές οικογένειες

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υστέρημα φτωχών οικογενειών έπαιρνε χωρίς τον παραμικρό διασταγμό 52χρονος απατεώνας, ο οποίος δρούσε σε διάφορες περιοχές της Αττικής τον τελευταίο χρόνο. Πρόκειται για τον Βασίλη Κυριακόπουλο, κάτοικο Πειραιά, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς. O δράστης επισκεπτόταν νηπιαγωγεία και συστηνόταν στους διευθυντές και στους εκπαιδευτικούς ως υπεύθυνος περιοδικών, που ασχολούνται με το παιδί ή σαν εκπρόσωπος της Νομαρχίας.

Τους ζητούσε να του δώσουν τα στοιχεία φτωχών οικογενειών, κυρίως αλλοδαπών ή βορειοηπειρωτών. Ελεγε στους διευθυντές ότι σκόπευσε να επισκεφθεί αυτές τις οικογένειας για να συζητήσει μαζί τους τυχόν προβλήματα που αντιμετώπιζαν και να τους βοηθήσει όσο μπορούσε.

Στην πραγματικότητα επισκεπτόταν αυτές τις οικογένειες και έπειθε τους γονείς ότι θα τους έδινε εγκυκλοπαίδειες για τα παιδιά, αξίας μεγαλύτερης των 300 χιλιάδων δρχ. Το μόνο που είχαν να κάνουν εκείνοι ήταν να πληρώσουν το ΦΠΑ.

Με τον τρόπο αυτό αποσπούσε διάφορα χρηματικά ποσά από 20 έως 40 χιλιάδες δρχ. κάθε φορά.

Για να κάνει πειστική την απάτη, τους έδινε και αποδείξεις είσπραξης των ποσών αυτών με τα στοιχεία Κωνσταντίνος Τσούκας και τους έλεγε ότι επρόκειτο να τους επισκεφθεί λίγες ημέρες αργότερα για να παραδώσει την εγκυκλοπαίδεια. Μάταια περίμεναν οι «δικαιούχοι» τις εγκυκλοπαίδειες όμως. Στην αστυνομία άρχισαν να καταφθάνουν καταγγελίες από τους εξαπατηθέντες και έπειτα από παρακολούθηση οι αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη του Κυριακόπουλου και τον συνέλαβαν.

Κατά τον ίδιο τρόπο είχαν αντιδράσει και οι συγγενείς του Χριστόπουλου, οι οποίοι χθες κατέθεσαν αγωγή σε βάρος του αστυφύλακα Γ. Τηλιανάκη, αλλά και σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου ζητώντας αποζημίωση 635 εκατομμυρίων δραχμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή