Σήμερα η απόφαση για καθηγητές ιδιωτικών

Σήμερα η απόφαση για καθηγητές ιδιωτικών

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ικανοποιείται, όπως διαφαίνεται, το αίτημα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών να προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή ρύθμιση, με την οποία οι ιδιοκτήτες των σχολείων μπορούν να απολύουν αναιτιολόγητα μόνο το 33% των εκπαιδευτικών, που συμπληρώνουν εξαετία στο ίδιο σχολείο. Αίτημα για το οποίο χθες η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) πραγματοποίησε εικοσιτετράωρη απεργία, την πρώτη έπειτα από 14 χρόνια.

Οπως ανέφερε στην «K» ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ κ. Μιχάλης Κουρουτός, ο υφυπουργός Παιδείας κ. Νικόλαος Γκεσούλης διαβεβαίωσε χθες το δ.σ. της ΟΙΕΛΕ ότι η τροπολογία θα συμπεριληφθεί στο προωθούμενο προς ψήφιση νομοσχέδιο για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικού έργο, την περιφερειακή οργάνωση και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Προϋπόθεση

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρξει συμφωνία επί των επιμέρους διατάξεων κατά τη συνάντηση που θα έχει σήμερα το δ.σ. της ΟΙΕΛΕ με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Εξάλλου, αντιπροσωπεία της ΟΙΕΛΕ συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο της Βουλής και πρώην υπουργό Παιδείας κ. Απόστολο Κακλαμάνη, ο οποίος, όπως ανέφερε ο κ. Κουρουτός, αντιμετώπισε θετικά το αίτημα της ΟΙΕΛΕ.

Ως προς την επιτυχία της χθεσινής απεργίας των εκπαιδευτικών οι απόψεις των δύο πλευρών διίστανται. O Σύνδεσμος Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι εργάσθηκε το 92% των ιδιωτικών σχολείων, χωρίς, όμως, να διευκρινίζει εάν στο ποσοστό αυτό περιλαμβάνονται σχολεία που απλώς υπολειτούργησαν απασχολώντας τους μαθητές με προσωπικό που δεν πραγματοποίησε απεργία.

Από την πλευρά της, η ΟΙΕΛΕ ανέφερε ότι η απεργία σημείωσε πρωτοφανή επιτυχία, καθώς όπως τόνισε στην «K» ο κ. Κουρουτός η συμμετοχή των εκπαιδευτικών ξεπέρασε το 70%. H συμμετοχή ήταν αυξημένη στις μεγαλύτερες ηλικίες εκπαιδευτικών, καθώς οι νεότεροι εκπαιδευτικοί βιώνουν εντονότερα την εργασιακή ανασφάλεια.

Η ανάπτυξη που συνδυάζεται με την προστασία αυτού του πλούτου είναι εφικτή και η απόδειξη αυτού είναι ο βασικότερος σκοπός του Επιμελητηρίου». Χαρακτηριστική ήταν η παρέμβαση του Επιμελητηρίου στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό. H οικονομική εκμετάλλευση των ακτών, το χτίσιμο και η αξιοποίησή τους προς ικανοποίηση οικονομικών συμφερόντων και όχι η προστασία τους είναι ο στόχος του νομοσχεδίου, σχολιάζει ο κ. Δεκλερής. «Φαίνεται πως αυτοί που συνέταξαν το νομοσχέδιο κοιτούν μια ακτή και αντί να τη θαυμάσουν, σκέφτονται πώς να την εκμεταλλευτούν», εκτιμά ο επί 10 χρόνια πρόεδρος του E΄ οικολογικού τμήματος του ΣτΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή