Διαφωνίες στον ΣΥΡΙΖΑ για πιθανό εσωκομματικό δημοψήφισμα

Διαφωνίες στον ΣΥΡΙΖΑ για πιθανό εσωκομματικό δημοψήφισμα

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το θέμα της ονομασίας του ΣΥΡΙΖΑ απασχόλησε μεγάλο μέρος της χθεσινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Κατά πληροφορίες, στελέχη όπως ο Ν. Παππάς έθεσαν το θέμα διεξαγωγής δημοψηφίσματος ώστε να αποφασίσει η πλειοψηφία για την προσθήκη –ή όχι– δίπλα στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ ενός επιπλέον συνθετικού που θα αποτυπώνει τη διεύρυνση. Ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας εξάλλου, κατά την πρόσφατη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, είχε σημειώσει πως το θέμα της προσθήκης στην ονομασία του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα ενός ονόματος είναι ανοικτό και θα γίνει τέτοια συζήτηση. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην πρόταση Παππά διαφώνησε ο γραμματέας του κόμματος Π. Σκουρλέτης, που στην τοποθέτησή του υποστήριξε πως δημοψηφισματικά ερωτήματα πρέπει να αφορούν αποκλειστικά πολιτικά θέματα. Η θέση εξάλλου του γραμματέα του κόμματος έναντι πιθανής προσθήκης στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ είναι –αν όχι αρνητική– τουλάχιστον επιφυλακτική.

Ο κ. Τσίπρας κατά την προσφιλή του τακτική παρέπεμψε για αργότερα τις τελικές αποφάσεις, καθώς είναι γνωστή η πρόθεση του τέως πρωθυπουργού να μη βάζει το μαχαίρι στο κόκαλο, αλλά να αφήνει τις καταστάσεις να εξελιχθούν.

Στο διά ταύτα, για το περιεχόμενο των εσωκομματικών δημοψηφισμάτων και αν σε αυτά θα συμπεριληφθεί και η ονομασία του κόμματος, θα αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή, που θα συνεδριάσει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, ενώ νωρίτερα θα έχει συνεδριάσει εκ νέου η Πολ. Γραμματεία και το Πολ. Συμβούλιο.

Κατά τα λοιπά, η Π.Γ. επικύρωσε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή ψηφοφορία –που θα δηλώσει «παρών»– για τη νέα αμυντική συμφωνία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ. Η λογική που υπαγορεύει αυτή τη στάση είναι πως η Ελλάδα δεν έχει πάρει τις εγγυήσεις που θα έπρεπε από την υπερδύναμη έναντι της τουρκικής επιθετικότητας. Στα ενδιαφέροντα, η απόφαση για διεξαγωγή μεγάλης κεντρικής πολιτικής εκδήλωσης στην Αθήνα στις 14 Φεβρουαρίου αλλά και η διεξαγωγή διεθνούς συνεδρίου αποτίμησης της κυβερνητικής θητείας στις 3-4 Απριλίου.

Τέλος, όσον αφορά τη χθεσινή ψηφοφορία για την τροπολογία στο ποδόσφαιρο, η Κουμουνδούρου σχολίασε με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο την απουσία του Αντ. Σαμαρά, σημειώνοντας πως ο κ. Μητσοτάκης «προσπάθησε να μαζέψει τους βουλευτές του και να αποφύγει τον κοινοβουλευτικό διασυρμό, αλλά τελικά τα έκανε χειρότερα: Αυτός που αγνόησε την κομματική πειθαρχία ήταν ο κ. Σαμαράς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή