Μυθιστορηματική σύλληψη Πάσσαρη στο Βουκουρέστι

Μυθιστορηματική σύλληψη Πάσσαρη στο Βουκουρέστι

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα έργα και οι ημέρες του Κώστα Πάσσαρη δεν γνωρίζουν σύνορα. Χθες το βράδυ, έγινε γνωστό ότι ο διαβόητος κακοποιός συνελήφθη στο Βουκουρέστι σε διαμέρισμα όπου κρυβόταν, ύστερα από ένοπλη ληστεία ανταλλακτηρίου συναλλάγματος, προ διημέρου, στην οποία σκοτώθηκαν δύο ταμίες και εκλάπησαν 2.500 δολάρια.

Ο Πάσσαρης μετά την αποτυχημένη αστυνομική επιχείρηση σύλληψής του στην Αθήνα, στις 31 Ιουλίου, διέφυγε στα μέσα Σεπτεμβρίου, στη Ρουμανία, ακολουθώντας τον δρόμο των μαστροπών, με τη βοήθεια των Ρουμάνων φίλων και συνδέσμων του. Οι ελληνικές αστυνομικές Αρχές είχαν πληροφορηθεί μετά τη σύλληψη συνεργατών του στην Κόρινθο τη διαφυγή του στη Ρουμανία. Ετσι, δύο αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που εστάλησαν στο Βουκουρέστι ερευνούσαν σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές τις κινήσεις του. Την περασμένη εβδομάδα μετέβη στη Ρουμανία και ο διοικητής Ασφαλείας κ. Αγγελάκος, επισημαίνοντας με την παρουσία του το ελληνικό ενδιαφέρον για τη σύλληψη αλλά και την επικινδυνότητα του κακοποιού.

Μετά τη ληστεία ακολούθησε έφοδος Ρουμάνων αστυνομικών σε διαμέρισμα του Βουκουρεστίου, όπου συνελήφθη ο Πάσσαρης με τα κλοπιμαία. Οσο για την τύχη του, πηγές του υπουργείου Δημόσιας Τάξης σημείωναν ότι θα δικασθεί στη Ρουμανία, καθώς έχει διαπράξει φόνους και εκεί, ενώ έλεγαν με νόημα ότι «θα καλοπεράσει», αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι ρουμανικές φυλακές δεν έχουν καμιά σχέση με το «κολέγιο» του Κορυδαλλού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή