«Πρότυπο» του διεθνούς εγκλήματος ο Πάσσαρης

«Πρότυπο» του διεθνούς εγκλήματος ο Πάσσαρης

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εικόνα θηρίου ανήμερου, ενός «δημόσιου κίνδυνου» με όλη τη σημασία της λέξης, έδωσε χθες ο Κώστας Πάσσαρης κατά την επίσημη παρουσίασή του από τις ρουμανικές Αρχές και τη σύντομη συνομιλία του με το κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. στο Βουκουρέστι. Προσωπικότητα βάναυση και προβληματική, όχι μόνον δεν είναι σε θέση να αισθανθεί μεταμέλεια για τους πέντε φόνους και τη σωρεία των άλλων εγκλημάτων του, αλλά έχει το θράσος να… προβλέπει ότι σε έναν χρόνο θα είναι ελεύθερος, αφού οι ρουμανικές Αρχές «δεν έχουν στοιχεία» για να τον καταδικάσουν.

Καθώς ξετυλίγεται ο μίτος των λεπτομερειών για τη διαφυγή του αδίστακτου κακοποιού από τη χώρα μας, μέσω της «διάτρητης» ελληνοβουλγαρικής μεθορίου, και την εγκληματική δραστηριοποίησή του στη Ρουμανία, ξεκινά ένας μαραθώνιος νομικών διαβουλεύσεων, για την έκδοσή του στην Ελλάδα. H έκβαση της όλης διαδικασίας εν πολλοίς θα κριθεί από τον βαθμό βεβαιότητος των ρουμανικών Αρχών ότι ο K. Πάσσαρης ενέχεται σε ληστεία μετά -διπλού- φόνου στη χώρα τους. Οι ελληνικές δικαστικές Αρχές, που ήδη συγκεντρώνουν τα στοιχεία για όλες τις κατηγορίες που βαρύνουν τον εγκληματία επί ελληνικού εδάφους προκειμένου να αποστείλουν στο Βουκουρέστι ολοκληρωμένο φάκελο, σημείωσαν ότι η Ρουμανία δικαιούται να δικάσει πρώτη τον κακοποιό και να τον εκδώσει, αφού εκτίσει την ποινή του εκεί – χωρίς να αποκλείεται κάποια «ενδιάμεση» λύση.

Εν μέσω αυτών, δεν απεφεύχθησαν εν Ελλάδι κάποιες υπερβολικές εξυμνήσεις, αλλά και κάποιες «μίζερες» αμφισβητήσεις της -αποδεδειγμένης πάντως- συμβολής της ΕΛ.ΑΣ. στη σύλληψη του Πάσσαρη. O πρωθυπουργός κ. K. Σημίτης εξέφρασε έτσι, δημοσίως, «ικανοποίηση», ενώ στη Ν.Δ. υπήρξε σχετική… πολυγλωσσία ως προς το ζήτημα.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για φορολογικό παραλογισμό, που βασίζεται αποκλειστικά στην κοντόφθαλμη, εισπρακτική λογική, η οποία αγνοεί αλλά και ανατρέπει τις υφιστάμενες κοινωνικές, εκπαιδευτικές και άλλες παραμέτρους, που επιβάλλει το σύγχρονο τεχνολογικό περιβάλλον και βάζει φραγμό στην πρόοδο της τεχνολογικά υπανάπτυκτης χώρας μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή