ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κέρινο ομοίωμα του Τομ Κρουζ στην… Καβάλα (φωτογραφίες)

kerino-omoioma-toy-tom-kroyz-stin-kavala-fotografies-2362495

Η Ελλάδα έχει αποκτήσει το δικό της «Μαντάμ Τισό»: το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων στα Κηπιά Ελευθερούπολης, στην Καβάλα, στο οποίο παρουσιάζονται τα κέρινα ομοιώματα 18 Ελλήνων και 12 ξένων προσωπικοτήτων.

Η τελευταία προσθήκη στα εκθέματα είναι το ομοίωμα του Τομ Κρουζ, ο οποίος επιστρέφει φέτος το καλοκαίρι στη μεγάλη οθόνη με το σίκουελ Top Gun: Maverick.

kerino-omoioma-toy-tom-kroyz-stin-kavala-fotografies0

Το ομοίωμα του σταρ του Χόλιγουντ  χρειάστηκε πέντε μήνες για να φιλοτεχνηθεί από τον ιδιοκτήτη του Μουσείου και καλλιτέχνη Θοδωρή Κοκκινίδη, , ο οποίος φρόντισε να αναδείξει όχι μόνο τη γλυκιά ωριμότητα της ηλικίας του Χολιγουντιανού σταρ αλλά και τη διαχρονική του γοητεία.

kerino-omoioma-toy-tom-kroyz-stin-kavala-fotografies2

Το νέο έργο πήρε τη θέση του δίπλα στο ομοίωμα ενός αγαπητού Έλληνα ηθοποιού, του Κώστα Βουτσά, στην κεντρική σάλα του Μουσείου Κέρινων Ομοιωμάτων.

Κάποια μάλιστα  από αυτά τα πρόσωπα που φιλοξενούνται στο Μουσείο ως κέρινα ομοιώματα πόζαραν τα ίδια στον Θόδωρο Κοκκινίδη.

Εκείνο που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη είναι όχι μόνο το κέρινο ομοίωμα ως καλλιτεχνική δημιουργία που αποτυπώνεται στις φυσικές διαστάσεις του, αλλά και το γενικότερο περιβάλλον μέσα στο οποίο ο Θόδωρος Κοκκινίδης προσπαθεί να το εντάξει.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ