Στο λιμάνι της Πάτρας το πλοίο από Ιταλία με ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού

Στο λιμάνι της Πάτρας το πλοίο από Ιταλία με ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο λιμάνι της Πάτρας έδεσε το απόγευμα το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «CRUISE OLYMPIA», που έφτασε από την Ιταλία ενώ είχε ειδοποιήσει εν πλω για ένα ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού.

Πρόκειται για μία γυναίκα, η οποία αποβιβάστηκε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας από όπου την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ στη συνέχεια το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του για την Πάτρα.

Η γυναίκα ειδοποίησε μόνη της το ΕΚΑΒ και δήλωσε ότι είναι άρρωστη και πως θέλει να εξεταστεί. Στο σημείο έφτασε πλήρωμα του ΕΚΑΒ, με τις ειδικές στολές και παρέλαβε την γυναίκα, τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αναφοράς για την Ήπειρο που είναι το Πανεπιστημιακό των Ιωαννίνων.

Στο λιμάνι της Πάτρας το πλοίο από Ιταλία με ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού-1

Μετά τον ελλιμενισμό του πλοίου, την υπόθεση ενέλαβαν κλιμάκια ειδικών για τη διαχείριση της κατάστασης, όπως και επόπτες δημόσιας υγείας από την Περιφέρεια ενώ οι επιβάτες του πλοίου ελέγχονται από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που φορά ειδικές στολές, για εντοπισμό ύποπτου κρούσματος κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα άτομα που ήρθαν σε στενή επαφή με το ύποπτο κρούσμα (ή ασθενή) πρέπει να λάβουν οδηγία για παρακολούθηση της υγείας τους τις επόμενες 14 ημέρες. Αν κατά τις 14 αυτές ημέρες παρουσιάσουν πυρετό και συμπτώματα από το αναπνευστικό, πρέπει να ενημερώσουν αμέσως τον υγειονομικό υπεύθυνο.

Καθαριότητα και απολύμανση καμπίνας απομόνωσης ασθενή

1. Απαιτείται καθημερινός καθαρισμός και απολύμανση των επιφανειών, που αγγίζει συχνά ο ασθενής, όπως κομοδίνο, πόμολα, επιφάνειες της τουαλέτας κλπ, καθώς και έκτακτος καθαρισμός, όταν οι επιφάνειες λερωθούν από βιολογικά υγρά.

2. Το προσωπικό καθαριότητας πρέπει να εισέρχεται στην καμπίνα με απλή χειρουργική μάσκα, γάντια και αδιάβροχη ρόμπα μιας χρήσης. Για όσο χρόνο εργάζεται μέσα στην καμπίνα, το προσωπικό καθαριότητας δεν πρέπει να αγγίζει με τα χέρια του το στόμα, τη μύτη ή τα μάτια του, να καπνίζει ή να τρώει.

3. Ο καθαρισμός των επιφανειών πρέπει να γίνεται δύο φορές (διπλό πέρασμα) με απολυμαντικό με αντιϊκή δράση. Αποτελεσματικά απολυμαντικά είναι το διάλυμα υποχλωριώδους νατρίου σε διάλυση 1:10 ή η αιθυλική αλκοόλη (οινόπνευμα) 70%.

4. Οι υφασμάτινες επιφάνειες (πχ ταπετσαρίες επίπλων) πρέπει να καθαρίζονται με συσκευή ατμού (θερμοκρασία> 70°).

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ, patrastimes
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή