Κινήσεις εκκένωσης του καταυλισμού των Καστανέων

Κινήσεις εκκένωσης του καταυλισμού των Καστανέων

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κινήσεις εκκένωσης του καταυλισμού των Καστανέων παρατηρήθηκαν χθες αργά το βράδυ απο τις Ελληνικές αρχές.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να μεταφέρουν στο δάσος σκηνές και αλλα υλικά, τα οποία και έκαψαν. Παρατηρήθηκε, επιπλέον, μαζική επιβίβαση μεταναστών σε λεωφορεία προς επιστροφή για Κωνσταντινούπολη, ενώ όλη αυτή η κινητοποίηση οργανώθηκε από τις τουρκικές αρχές. 

Κινήσεις εκκένωσης του καταυλισμού των Καστανέων-1

Σε λίγη ώρα μεταβαίνει στην περιοχή και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος.

Κινήσεις εκκένωσης του καταυλισμού των Καστανέων-2

Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ διατηρείται ο ύψιστος βαθμός επιφυλακής, καθώς το δάσος των Καστανέων είναι αρκετά πυκνό και η μετακίνηση σε αυτό, θα μπορούσε χρησιμοποιηθεί για να αποπροσανατολίσει την προσοχή των αρχών, αλλά και την ετοιμότητά τους.

Οι ίδιες πηγές επισήμαναν ότι τα ελληνικά αμυντικά μέτρα δεν χαλαρώνουν, οι αρχές παραμένουν στη θέση τους ενώ γίνεται εκτίμηση της γενικότερης κατάστασης στις Καστανιές αλλά και τον υπόλοιπο Έβρο. Με εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου η αμυντική διάταξη σε όλο το μήκος του Εβρου παραμένει ως έχει και πιθανές αλλαγές θα επανεξεταστούν εφόσον περάσει ικανός χρόνος. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή