Λειτουργίες χωρίς συγκεντρώσεις

Λειτουργίες χωρίς συγκεντρώσεις

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαφείς οδηγίες προς τους ιερείς δίνει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος για την τήρηση των μέτρων που ορίζει η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη λειτουργία των ναών κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και το Πάσχα.

Συγκεκριμένα, σε εγκύκλιό της προς τους μητροπολίτες, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος υπογραμμίζει την ανάγκη να ενημερωθούν οι εφημέριοι πως απαιτείται πιστή υπακοή στις αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων και άρα όχι «επεισόδια» και συγκεντρώσεις πιστών έξω από τις εκκλησίες.

Επίσης, δεν επιτρέπεται η χρήση μεγαφώνων καθώς και οι κωδωνοκρουσίες προ της έναρξης των ακολουθιών. Μπορούν ωστόσο να χτυπήσουν τις καμπάνες των ναών κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Παρασκευής και την ώρα της Αναστάσεως που θα ψαλεί κανονικά τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου. Η λιτανεία του Επιταφίου θα γίνει εντός των ναών, όπως και η τελετή της Ανάστασης.

Τέλος, η ΔΙΣ καλεί τους αρχιερείς να τελέσουν τις ακολουθίες λιτά, χωρίς συλλείτουργα και φωτογραφίσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή