Οι ΗΠΑ παραχώρησαν τέσσερα σκάφη ανορθόδοξου πολέμου στην Ελλάδα

Οι ΗΠΑ παραχώρησαν τέσσερα σκάφη ανορθόδοξου πολέμου στην Ελλάδα

1' 11" χρόνος ανάγνωσης

Το υπό ένταξη στο Πολεμικό Ναυτικό, πλοίο γενικής υποστήριξης (ΠΓΥ) «VICTOR» στο ναύσταθμο Σαλαμίνας, ευγενική δωρεά στο Πολεμικό Ναυτικό του  Παναγιώτη Λασκαρίδη, επισκέφθηκαν σήμερα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λασκαρίδης πρόσφατα δώρισε και το ΠΓΥ «ΑΤΛΑΣ Ι», το οποίο εντάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό.

Η αποδοχή της δωρεάς του νέου πλοίου θα πραγματοποιηθεί το προσεχές χρονικό διάστημα, ενώ η σχετική τελετή ένταξης του νέου πλοίου στο Πολεμικό Ναυτικό με το όνομα «ΗΡΑΚΛΗΣ», θα ακολουθήσει σε δεύτερο χρόνο, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.

Την ίδια ώρα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ επισκέφθηκε στο ναύσταθμο Σαλαμίνας τον χώρο ελλιμενισμού των 4 σκαφών ανορθοδόξου πολέμου (ΣΑΠ) MK-V, τα οποία παραχωρήθηκαν μεταχειρισμένα από το αμερικανικό ναυτικό για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών της διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών (ΔΥΚ).

Η μεταφορά των 4 ΣΑΠ MK-V από τις ΗΠΑ ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 6 Απριλίου στον ναύσταθμο Σαλαμίνας, όπου θα παραμείνουν για την εκτέλεση των απαιτούμενων ελέγχων και εργασιών συντήρησης και επισκευής στο πλαίσιο της ενεργοποίησής τους.

Οι ΗΠΑ παραχώρησαν τέσσερα σκάφη ανορθόδοξου πολέμου στην Ελλάδα-1

Στην επίσκεψη παραβρέθηκαν ο Ακόλουθος Άμυνας των ΗΠΑ στην Ελλάδα Πλοίαρχος Τίμοθι Κέτερ (Timothy N. Ketter) και ο εκπρόσωπος του Γραφείου Αμυντικής Συνεργασίας (ODC) των ΗΠΑ στην Ελλάδα Αντιπλοίαρχος Άντονι Γκάρνερ (Anthony Garner).

Οι ΗΠΑ παραχώρησαν τέσσερα σκάφη ανορθόδοξου πολέμου στην Ελλάδα-2

Το ΠΓΥ «ΗΡΑΚΛΗΣ» και τα εν λόγω σκάφη θα αναβαθμίσουν σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες και την υποστήριξη των αποστολών του Πολεμικού Ναυτικού.