ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι ΗΠΑ παραχώρησαν τέσσερα σκάφη ανορθόδοξου πολέμου στην Ελλάδα

oi-ipa-parachorisan-tessera-skafi-anorthodoxoy-polemoy-stin-ellada-2373038

Το υπό ένταξη στο Πολεμικό Ναυτικό, πλοίο γενικής υποστήριξης (ΠΓΥ) «VICTOR» στο ναύσταθμο Σαλαμίνας, ευγενική δωρεά στο Πολεμικό Ναυτικό του  Παναγιώτη Λασκαρίδη, επισκέφθηκαν σήμερα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λασκαρίδης πρόσφατα δώρισε και το ΠΓΥ «ΑΤΛΑΣ Ι», το οποίο εντάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό.

Η αποδοχή της δωρεάς του νέου πλοίου θα πραγματοποιηθεί το προσεχές χρονικό διάστημα, ενώ η σχετική τελετή ένταξης του νέου πλοίου στο Πολεμικό Ναυτικό με το όνομα «ΗΡΑΚΛΗΣ», θα ακολουθήσει σε δεύτερο χρόνο, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.

Την ίδια ώρα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ επισκέφθηκε στο ναύσταθμο Σαλαμίνας τον χώρο ελλιμενισμού των 4 σκαφών ανορθοδόξου πολέμου (ΣΑΠ) MK-V, τα οποία παραχωρήθηκαν μεταχειρισμένα από το αμερικανικό ναυτικό για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών της διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών (ΔΥΚ).

Η μεταφορά των 4 ΣΑΠ MK-V από τις ΗΠΑ ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 6 Απριλίου στον ναύσταθμο Σαλαμίνας, όπου θα παραμείνουν για την εκτέλεση των απαιτούμενων ελέγχων και εργασιών συντήρησης και επισκευής στο πλαίσιο της ενεργοποίησής τους.

oi-ipa-parachorisan-tessera-skafi-anorthodoxoy-polemoy-stin-ellada0

Στην επίσκεψη παραβρέθηκαν ο Ακόλουθος Άμυνας των ΗΠΑ στην Ελλάδα Πλοίαρχος Τίμοθι Κέτερ (Timothy N. Ketter) και ο εκπρόσωπος του Γραφείου Αμυντικής Συνεργασίας (ODC) των ΗΠΑ στην Ελλάδα Αντιπλοίαρχος Άντονι Γκάρνερ (Anthony Garner).

oi-ipa-parachorisan-tessera-skafi-anorthodoxoy-polemoy-stin-ellada2

Το ΠΓΥ «ΗΡΑΚΛΗΣ» και τα εν λόγω σκάφη θα αναβαθμίσουν σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες και την υποστήριξη των αποστολών του Πολεμικού Ναυτικού.