«Μένω σπίτι γιατί αγαπώ τον Θεό», τονίζει η ΔΙΣ

«Μένω σπίτι γιατί αγαπώ τον Θεό», τονίζει η ΔΙΣ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους πολίτες απευθύνεται, με χθεσινή ανακοίνωση –Παραμυθητική Εγκύκλιο, όπως είναι η ορολογία–, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) με στόχο να εξηγήσει τις θέσεις που έλαβε. «Οι αποφάσεις μας δέχθηκαν και δέχονται μεγάλη πολεμική από ελάχιστους αδελφούς Χριστιανούς, οι οποίοι είτε από άγνοια είτε από κακή πληροφόρηση ή από παρεξήγηση χρησιμοποίησαν τον προσφιλή και εύκολο τρόπο της συκοφαντίας, της μυθοπλασίας και των ύβρεων», αναφέρει. Η ΔΙΣ προσθέτει ότι η απόφαση για την αποχή από τις λατρευτικές συνάξεις μάς πόνεσε και συνεχίζει να πονά. «Με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μας έναντι του ποιμνίου, με συνείδηση αγαθή, πράξαμε στο ακέραιο το καθήκον μας», αναφέρει η ΔΙΣ, ενώ επισημαίνοντας τον «λόγο αληθείας και την παρρησία» με την οποία μίλησε, τονίζει πως «σε καμία περίπτωση δεν αποφασίσαμε γρήγορα, αβασάνιστα, επιπόλαια, και φυσικά καμία από τις αποφάσεις μας δεν καταστρατήγησε το ήθος της Εκκλησίας μας».

Παράλληλα, σημειώνει ότι «η προσωρινή αναστολή των λατρευτικών συνάξεων δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι αποδεχόμαστε την άποψη ότι η μετάδοση του κορωνοϊού γίνεται μέσω του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας». Από την άλλη, ζητεί την τήρηση των μέτρων της πολιτείας, κάνει λόγο για λαμπρή επιστημονική ομάδα υπό τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα και τονίζει προς τους πολίτες: «Διατρανώστε ότι μένω στο σπίτι γιατί αγαπώ τον Θεό, τον συνάνθρωπο και τον εαυτό μου». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή