ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δέματα σε 10.000 οικογένειες από την Αρχιεπισκοπή

Δέματα σε 10.000 οικογένειες από την Αρχιεπισκοπή

Χιλιάδες δέματα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης θα διανεμηθούν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Συγκεκριμένα, τα δέματα θα διατεθούν σε περίπου 10.000 οικογένειες, ύστερα από πρωτοβουλία του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου και του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. «Η Εκκλησία λόγω του προορισμού της έχει πράγματα σταθερά και έκτακτα. Αυτά είναι έκτακτα και δεν είναι η πρώτη φορά. Ερχονται και παρέρχονται», τόνισε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος. Κάνοντας αναφορά στην τρέχουσα κατάσταση λόγω της πανδημίας, ο κ. Ιερώνυμος σημείωσε πως «καλούμαστε να προσαρμοστούμε, άλλωστε το αποτέλεσμα της κατάστασης στην Ελλάδα είναι πολύ καλύτερο από άλλων χωρών».

Αναφέρθηκε, ακόμη, στην προσπάθεια στήριξης των ανθρώπων που έχουν ανάγκη, τονίζοντας πως δεν μπορεί να γίνει από έναν φορέα αλλά χρειάζεται συνεργασία, και υπογράμμισε την συνεργασία του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής με την «Αποστολή» που στηρίζει εδώ και χρόνια χιλιάδες οικογένειες οι οποίες έχουν ανάγκη. Μίλησε, ακόμη, για τη συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων στη στήριξη των αστέγων, αλλά και για την προσφορά δωροκαρτών από σούπερ μάρκετ της Θράκης και των Ιωαννίνων.

Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις για την στάση της Εκκλησίας τη συγκεκριμένη περίοδο, ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι «έχουμε δύο στοιχεία, το στοιχείο της Θείας Ευχαριστίας και το στοιχείο της συναθροίσεως. Δεν συζητείται η Θεία Κοινωνία, η συνάθροιση είναι κάτι διαφορετικό», ενώ ανέφερε ότι υπάρχει μία καλή σχέση Εκκλησίας και Πολιτείας. Ευχαρίστησε και συνεχάρη, επίσης, τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους ερευνητές για το έργο τους.