Νέα παράταση υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων – Ποιους αφορά

Νέα παράταση υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων – Ποιους αφορά

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκδόθηκε έγγραφο του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), με το οποίο ανακοινώνεται νέα παράταση, μέχρι την 1η Ιουνίου 2020, της προθεσμίας υποβολής:

 α) Των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) μισθολογικής περιόδου 01/2020, για την υπαγωγή των υπαλλήλων-λειτουργών του Δημοσίου, των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας στον e-ΕΦΚΑ, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4387/2016.

β) Της συμπληρωματικής Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης μισθολογικής περιόδου 02/2020, για τις επιχειρήσεις που υπάγονται στους κλάδους και τους αντίστοιχους τομείς του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ.

Συγκεκριμένα, με την υπ' αριθμ. 73/Συν.6η/15.4.2020 απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του e-ΕΦΚΑ, αποφασίστηκε η νέα παράταση της προθεσμίαςυποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) μισθολογικής περιόδου 1/2020, για την υπαγωγή των υπαλλήλων-λειτουργών του Δημοσίου, των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας στον e-ΕΦΚΑ, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4387/2016 και της συμπληρωματικής Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ) μισθολογικής περιόδου 2/2020 για τις επιχειρήσεις που υπάγονται στους κλάδους και τους αντίστοιχους τομείς του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ, μέχρι τη Δευτέρα 01/06/2020, χωρίς την επιβολή διοικητικών κυρώσεων.

Η νέα παράταση αφορά μόνο στην υποβολή των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων στις οποίες περιλαμβάνονται οι τακτικοί και μετακλητοί υπάλληλοι-λειτουργοί του Δημοσίου και τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και της συμπληρωματικής Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης για τις επιχειρήσεις που υπάγονται στους κλάδους και τους αντίστοιχους τομείς του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ.

Η υποβολή των ΑΠΔ για τους υπαλλήλους του Δημοσίου που συνδέονται με εργασιακές συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου (ΙΔΑΧ) και (ΙΔΟΧ), θα πραγματοποιηθεί εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών.

Σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής των ως άνω ΑΠΔ, επιβάλλονται οι προβλεπόμενες προσαυξήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή