Τα καλά νέα

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέος ξενώνας από τον Δ. Αθηναίων

Ξεκίνησε η λειτουργία του Ξενώνα Μεταβατικής Φιλοξενίας του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος απευθύνεται σε άστεγους χρήστες ουσιών. Οι υπηρεσίες του νέου ξενώνα συμπεριλαμβάνουν στέγαση, ατομική φροντίδα και υγιεινή, νοσηλευτική φροντίδα, συμβουλευτική, ψυχοκοινωνική στήριξη αλλά και ένταξη, κατά προτεραιότητα, σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης και διασύνδεσης με υπηρεσίες υγείας, νομικής συνδρομής, πρόνοιας, κοινωνικής και εργασιακής επανένταξης. Από χθες φιλοξενούνται σε αυτόν 70 άτομα, ενώ η μέγιστη χωρητικότητα της δομής είναι 140 άτομα. Ο ξενώνας είναι αποτέλεσμα μιας κοινοπραξίας φορέων, καθώς δημιουργήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων και το ΚΥΑΔΑ σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, το ΚΕΘΕΑ, την «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το «Δίκτυο Ομότιμων Χρηστών Ψυχοδραστικών Ουσιών», την «PRAKSIS», τους «Γιατρούς του Κόσμου», τον Σύλλογο Ασθενών Ηπατος «Προμηθέας», τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», και τέλος τον Οργανισμού «STEPS».

100 στολές μιας χρήσης από το ΚΘΒΕ

Εκατό εγκεκριμένες στολές προστασίας ιατρικού προσωπικού από τον κορωνοϊό δημιούργησε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, τις οποίες προσέφερε σε γιατρούς και νοσηλευτές του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Ειδικότερα, οι 100 στολές μιας χρήσης φτιάχτηκαν από το ενδυματολογικό τμήμα του ΚΘΒΕ, και παραδόθηκαν στο νοσοκομείο τη Μεγάλη Πέμπτη από τον προϊστάμενο του τμήματος Εργαστηρίων και Σκηνών του ΚΘΒΕ, Στέλιο Τζολόπουλο.

Τηλεφωνική γραμμή στήριξης

Μια νέα τηλεφωνική γραμμή για ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε γονείς και παιδιά, δημιούργησαν από κοινού ο Δήμος Αθηναίων και τα Παιδικά Χωριά SOS. Η τηλεφωνική γραμμή έχει ξεκινήσει ήδη τη λειτουργία της, από Δευτέρα έως Παρασκευή, και είναι προσβάσιμη από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, με την επιστημονική εποπτεία και στελέχωση των Παιδικών Χωριών SOS καθώς και την υποστήριξη του 1ου Δημοτικού Ιατρείου του Δήμου Αθηναίων, και παρέχεται στους πολίτες δωρεάν. Η συνεργασία μεταξύ του Δήμου και των Παιδικών Χωριών SOS περιλαμβάνει επίσης την παροχή ευρύτερων ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών σε παιδιά και οικογένειες που βρίσκονται κίνδυνο, με σκοπό την πρώιμη ανίχνευση, παρέμβαση, αλλά και διαχείριση του μετατραυματικού στρες και του ψυχικού τραύματος.

Αδειες γάμου από απόσταση

Λύση προσέφερε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο, στις χιλιάδες ζευγάρια που αναγκάστηκαν να ακυρώσουν ή να αναβάλουν τα σχέδια του γάμου τους λόγω της εκθετικής εξάπλωσης του κορωνοΐου. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου, ο κυβερνήτης ανακοίνωσε πως οι Νεοϋορκέζοι θα μπορούν πλέον να αποκτήσουν άδειες γάμου από απόσταση, μέσω ψηφιακής διαδικασίας. Επιπλέον, ο Κουόμο συμπλήρωσε πως θα επιτρέπεται πλέον στους κρατικούς υπαλλήλους να πραγματοποιούν τελετές γάμου μέσω τηλεδιάσκεψης. Ηδη, δεκάδες ζευγάρια που είχαν αναβάλει τα γαμήλια σχέδια τους αντήλλαξαν όρκους και παντρεύτηκαν μέσω τελετών που πραγματοποιήθηκαν στην πλατφόρμα Zoom.

Παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Αθήνας

Αξιοποιώντας στον μέγιστο δυνατό βαθμό τη δυνατότητα που δίνουν οι περιορισμοί στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, ο Δήμος Αθηναίων εντατικοποιεί τις παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της πρωτεύουσας, σε μια προσπάθεια να το κάνει πιο φιλικό και ασφαλές για τους πολίτες. Παράλληλα με τις εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις αυξάνονται και οι προγραμματισμένες παρεμβάσεις συντήρησης των διαβάσεων πεζών και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες, με ιδιαίτερη έμφαση στους δρόμους που βρίσκονται πέριξ των σχολικών συγκροτημάτων της Αθήνας. Το τελευταίο διάστημα, οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Οδοποιίας, Αποχέτευσης και Κοινοχρήστων Χώρων έχουν προχωρήσει σε 195 διαγραμμίσεις διαβάσεων σε 70 δρόμους της πόλης, ενώ μέχρι τα μέσα Μαΐου θα γίνουν πολλαπλές διαγραμμίσεις αποκλειστικά γύρω από σχολικά συγκροτήματα τα οποία παραμένουν κλειστά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή