ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργαζόμενη σε Κοινωνικό Παντοπωλείο βρήκε μέσα σε παντόφλες 2.000 ευρώ

Εργαζόμενη σε Κοινωνικό Παντοπωλείο βρήκε μέσα σε παντόφλες 2.000 ευρώ

Χρήματα, πορτοφόλια, πολύτιμα έγγραφα, πακέτα με εμπορεύματα μεγάλης αξίας εντοπίζονται και παραδίδονται είτε στους κατόχους τους, είτε στην αστυνομία, από εργαζόμενους στους δήμους της Θεσσαλονίκης, ενώ εκτελούν το ωράριο εργασίας τους.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση στον δήμο Θέρμης, όπου εργαζόμενη στην υπηρεσία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, την ώρα που τακτοποιούσε στα ράφια ρούχα και άλλα αντικείμενα που χάρισαν δημότες για να μοιραστούν στη συνέχεια σε ευπαθείς ομάδες που τα έχουν ανάγκη, βρήκε μέσα σε παντόφλες 2.000 ευρώ. «Οι δημότες μας φέρνουν ρούχα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και η υπάλληλος, καθώς τα τακτοποιούσε, βρήκε τα χρήματα κρυμμένα μέσα σε ένα ζευγάρι παντόφλες. Δεν το σκέφτηκε καθόλου και τα παρέδωσε στην αστυνομία», αναφέρει στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος.

Ένα πορτοφόλι με αρκετά χρήματα βρήκε και ένας συνταξιούχος (πλέον σήμερα), υπάλληλος στον τομέα της καθαριότητας του δήμου Πυλαία – Χορτιάτη. Το πορτοφόλι, όπως τόνισε ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ανήκε σε μία καλόγρια σε μοναστήρι, στην οποία και επιστράφηκε. «Ο εργαζόμενός μας ήταν οδοκαθαριστής και βρήκε το πορτοφόλι κατά τη διάρκεια της εργασίας του. Ο εργαζόμενός μας ήταν οδοκαθαριστής. Οι καλόγριες τον κάλεσαν στο μοναστήρι, όπου για να τον ευχαριστήσουν τού έδωσαν ένα μέρος των χρημάτων, ενώ στη συνέχεια τον καλούσαν αρκετά συχνά για να τις επισκεφτεί», υπογράμμισε ο κ. Καϊτεζίδης.

Στον δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη υπήρξαν δύο ακόμη συμβασιούχοι υπάλληλοι στον τομέα της καθαριότητας που βρήκαν και παρέδωσαν στην υπηρεσία πολύτιμα έγγραφα, άκρως απαραίτητα για δημότισσα και για το λόγο αυτό βραβεύτηκαν από τη διοίκηση.

Ένα δέμα με εμπορεύματα μεγάλης αξίας βρήκε πριν από μικρό χρονικό διάστημα ένας υπάλληλος του δήμου Καλαμαριάς, το οποίο παρέδωσε στην εταιρεία που ανήκε. Η εταιρεία, με επιστολή της, ενημέρωσε τον δήμαρχο Γιάννη Δαρδαμανέλη, ευχαριστώντας τον υπάλληλο για την αξιέπαινη, όπως τόνισε, πράξη του.

Στους δήμους απευθύνονται και αρκετοί πολίτες που είτε τους έχουν κλέψει άγνωστοι δράστες την τσάντα ή το πορτοφόλι, είτε τους έχουν σπάσει το τζάμι του αυτοκινήτου, αρπάζοντας από μέσα πολύτιμα έγγραφα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Νεάπολης- Συκεών Σίμο Δανιηλίδη. «Είναι αρκετοί αυτοί που απευθύνονται σ' εμάς ύστερα από κλοπή, σκεπτόμενοι την περίπτωση που οι εργαζόμενοι μας, οι οποίοι βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους μπορεί να δουν ή να εντοπίσουν κάτι από τα απωλεσθέντα», τονίζει.

Ωστόσο, ορισμένες φορές, οι εργαζόμενοι στους δήμους δεν καλούνται να βρουν μόνο αντικείμενα αλλά και ανθρώπους, στο πλαίσιο της υπηρεσίας τους. Δύο δημοτικοί αστυνομικοί του δήμου Θεσσαλονίκης, ύστερα από κλήση της «Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις Εξαφανίσεις 116000» και επιχείρηση που στήθηκε πριν από μερικά 24ωρα από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και την Ελληνική Αστυνομία, κατάφεραν να εντοπίσουν μέσα λίγες ώρες σε γειτονιά, ανατολικά της πόλης, ένα 11χρονο κορίτσι που είχε εξαφανιστεί, βάζοντας έτσι τέλος στην περιπέτεια της οικογένειας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ