Τα καλά νέα

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Bild: Διακοπές στην Ελλάδα φέτος

«Πού μπορεί να πάει κανείς αυτή τη χρονιά για διακοπές;», είναι το ερώτημα που θέτει σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της η γερμανική εφημερίδα Bild και στην απάντηση προτείνει ως προορισμό την Ελλάδα, ενώ στο ίδιο δημοσίευμα θετική αναφορά γίνεται και στην Κροατία, στην Αυστρία και στην Ελβετία. Η ανταποκρίτρια της Bild στη χώρα μας, Λιάνα Σπυροπούλου, υπογραμμίζει στο άρθρο ότι «περισσότεροι από το ένα τρίτο των τουριστών ταξιδεύουν από την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη προς την Ελλάδα με αυτοκίνητο, όπως και από χώρες όπως η Γερμανία, οι οποίες τα πήγαν πολύ καλά με την πανδημία. Επομένως θα είναι οι πρώτοι που θα έρθουν». Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται και δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος επισημαίνει ότι η χώρα μας θα συνεχίσει την επιτυχημένη τακτική στη μάχη κατά του κορωνοϊού, καθώς και ότι, εάν όλα πάνε καλά, στις αρχές Μαΐου θα ξεκινήσει η άρση των περιοριστικών μέτρων.

100 φιάλες αίματος στο ΟΑΚΑ

Εκατό φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της διήμερης αιμοδοσίας στο ΟΑΚΑ, η οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς την Τετάρτη. Η πρωτοβουλία ήταν μέρος του προγράμματος «Ζήσε αθλητικά» του υφυπουργείου Αθλητισμού, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας αλλά και με τη συνδρομή του οργανισμού Το Χαμόγελο του Παιδιού. Ταυτόχρονα, αρωγοί στην αιμοδοσία, η οποία αποσκοπούσε στην αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών για αίμα λόγω του κορωνοϊού αλλά και την προώθηση των αθλητικών αξιών, ήταν και δέκα δήμοι της περιοχής των Αθηνών. Σημειώνεται ότι πλέον έχουν συγκεντρωθεί συνολικά περισσότερες από 1.000 φιάλες αίματος στις αιμοδοσίες των εθνικών αθλητικών κέντρων της χώρας, ενώ εκτός από την αιμοδοσία στο ΟΑΚΑ, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί αντίστοιχες δράσεις στα ΠΕΑΚ Ιωαννίνων, ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, ΕΑΚ Θεσσαλονίκης, ΕΑΚ Ηρακλείου, ΕΑΚ Χανίων και στο ΣΕΦ. Παράλληλα, προγραμματίζονται αντίστοιχες δράσεις στο ΠΕΑΚ Πάτρας και στο Καυταντζόγλειο.

«Μένουμε σπίτι… και μένουμε καλά»

Στην ψυχική θωράκιση της οικογένειας αποσκοπεί συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με το Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέσω της δωρεάν συμμετοχής πολιτών στον κύκλο εξ αποστάσεως μαθημάτων. Ειδικότερα, το πρόγραμμα «Μένουμε σπίτι… και μένουμε καλά» της Σχολής Γονέων Αττικής απευθύνεται σε γονείς, κατοίκους της περιφέρειας, και στοχεύει στην εξ αποστάσεως εκπαίδευσή τους σε θέματα διαχείρισης της καθημερινότητας των παιδιών μέσα στο σπίτι. Οι 300 επιλεχθέντες και οι 300 επιλαχόντες θα παρακολουθήσουν συνολικά 16 εξ αποστάσεως εκπαιδευτικές ώρες, μία φορά την εβδομάδα και σε συνεδρίες των δύο ωρών, για την περίοδο των μαθημάτων του τρέχοντος κύκλου, ο οποίος θα ολοκληρωθεί στα τέλη του Ιουνίου.

Δημιουργία δύο νέων χώρων πρασίνου

Δύο ενδοδημοτικά δάση στα οποία θα φυτευτούν διάφορα οπωροφόρα δέντρα αναμένεται να δημιουργηθούν μέσα στους επόμενους μήνες στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, με σκοπό οι κάτοικοι να συλλέγουν και να απολαμβάνουν τους καρπούς τους. Οι εν λόγω χώροι έχουν ήδη επιλεγεί από τη διοίκηση του κεντρικού δήμου, ενώ αυτό το διάστημα πραγματοποιείται η επεξεργασία του εδάφους, και σε επόμενο στάδιο, τον Σεπτέμβριο, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η φύτευση των νέων δέντρων. Παράλληλα, πέρα από τη δημιουργία των δύο χώρων πρασίνου, η αρμόδια υπηρεσία του δήμου προχώρησε το προηγούμενο διάστημα σε κλαδεύσεις και κοπές ξερών δέντρων, σε εργασίες φυτοπροστασίας αλλά και σε φυτεύσεις και απομάκρυνση ανεπιθύμητης βλάστησης σε όλη την πόλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή