ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σημαντική δράση του Δεσμού στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Σημαντική δράση του Δεσμού στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Ο Δεσμός από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας στη χώρα μας, έχει αναλάβει δράση για την ανταπόκριση στον COVID-19 και την ενίσχυση των πιο ευπαθών ατόμων.

Μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί €357,000 από 150 δωρητές ιδιώτες και εταιρείες, καθώς και χιλιάδες ευρώ από δωρεές σε είδος και υπηρεσίες, για την υποστήριξη περισσότερων από 120 φορέων σε όλη τη χώρα. Ήδη σε τρεις εβδομάδες ο Δεσμός έχει καταφέρει να παραδώσει σημαντικά ιατρικά μηχανήματα και εξοπλισμό, όπως συμπυκνωτές οξυγόνου, νεφελοποιητές και φορητό ακτινογραφο, χιλιάδες λίτρα απολυμαντικά επιφανειών, αντισηπτικό υγρό και μαντήλια χιλιάδες τεμάχια υγειονομικό και προστατευτικό υλικό, όπως μάσκες, γάντια, στολές μιας χρήσης, και πολλά ακόμα είδη πρώτης ανάγκης.  

«Ιδιαίτερη συγκίνηση μας δίνουν και οι αυθόρμητες, δημιουργικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του έργου μας. Ξεχωρίζει η πρωτοβουλία του Συνδέσμου Οινοποιών Σαντορίνης που οργάνωσε online δημοπρασία κρασιών στο Instagram και Facebook, συγκεντρώνοντας €6.000 σε τρεις ώρες, και η προσπάθεια του Υπερμαραθωνοδρόμου Θέμου Σγούρα, που έτρεξε 50 χλμ στην αυλή του σπιτιού του στο Μάτι, για να συγκεντρώσει χρήματα για το Δεσμό», 

Μέσα από τις συνεχείς εκκλήσεις μας προς ιδιώτες και εταιρείες, προτεραιότητά μας είναι η ενίσχυση της  άμυνας φορέων που φιλοξενούν τα πιο ευπαθή άτομα, ανάμεσά τους συνάνθρωποι όπως ηλικιωμένοι, χρόνια πάσχοντες, βρέφη και παιδιά χωρίς οικογένεια, άτομα με βαριά νοητική υστέρηση και υποκείμενα νοσήματα, νοσοκομεία, ξενώνες αστέγων, κέντρα ημέρας, κ.α.», αναφέρει ο Δεσμός.