ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιχείρηση «σκούπα» για αγώνες – κόντρες στην παραλιακή

Επιχείρηση «σκούπα» για αγώνες – κόντρες στην παραλιακή

Επιχείρηση «σκούπα» για αυτοσχέδιους αγώνες στη λεωφόρο Βάρης – Σουνίου πραγματοποίησε η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής. Συγκεκριμένα, το βράδυ της Δευτέρας αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων πραγματοποίησαν εξόρμηση στην παραλιακή λεωφόρο, στο τμήμα από τη Βάρη μέχρι τη Βάρκιζα, όπου παραδοσιακά διοργανώνονται αυτοσχέδιοι αγώνες – κόντρες. Συνολικά έγιναν 386 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 163 παραβάσεις, οι περισσότερες για πρόκληση υπερβολικού θορύβου.

Σύμφωνα με απολογιστική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, κόπηκαν 31 κλήσεις για πρόκληση υπερβολικού θορύβου, 23 για στέρηση διπλώματος, 16 για έλλειψη πινακίδων κυκλοφορίας, 2 για επικίνδυνους ελιγμούς, 37 για φιμέ τζάμια, 10 για μη χρήση κράνους κ.ά.

Εκτός από την επιβολή προστίμων, οι αστυνομικοί αφαίρεσαν 45 άδειες οδήγησης, 61 άδειες κυκλοφορίας και 60 πινακίδες κυκλοφορίας. Σε 23 περιπτώσεις οι αστυνομικοί δεν επέτρεψαν στους οδηγούς να αποχωρήσουν από το σημείο με τα αυτοκίνητά τους, τα οποία απομάκρυναν με ειδικό γερανοφόρο όχημα της ΕΛ.ΑΣ. Η επιχείρηση «σκούπα» της αστυνομίας χαρακτηρίζεται «στοχευμένη» και μάλιστα τα στελέχη της ΓΑΔΑ τονίζουν ότι παρόμοιοι έλεγχοι θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής όπου έχουν καταγραφεί παρόμοια φαινόμενα.

Υπενθυμίζεται ότι, στη διάρκεια του φθινοπώρου, η Τροχαία είχε προχωρήσει σε παρόμοιους ελέγχους για αυτοσχέδιους αγώνες στον Λυκαβηττό, βεβαιώνοντας κλήσεις και προχωρώντας σε συλλήψεις, ενώ τον Ιανουάριο είχε πραγματοποιήσει ελέγχους για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Σε μία μόνο εξόρμηση, τη νύχτα της 26ης Ιανουαρίου, τα συνεργεία της Τροχαίας είχαν εντοπίσει 138 οδηγούς που είχαν καταναλώσει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ, μόνο στην Αττική.

Το τελευταίο διάστημα η υπηρεσία ήταν επιφορτισμένη με την τήρηση των μέτρων περιορισμού της κίνησης, ωστόσο μετά τη λήξη της καραντίνας επιστρέφει σταδιακά στα παραδοσιακά καθήκοντά της.