«Αδειες καρέκλες» σε πλατείες της Ελλάδας

«Αδειες καρέκλες» σε πλατείες της Ελλάδας

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συμβολική διαμαρτυρία με την ονομασία «empty chairs», με την οποία η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, εκδηλώνει την ανησυχία της για το μέλλον του κλάδου την επομένη της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Αδειες καρέκλες» σε πλατείες της Ελλάδας-1

Ηδη στο Σύνταγμα καθώς και σε κεντρικά σημεία και πλατείες άλλων περίπου 50 πόλεων της Ελλάδας, οι διοργανωτές έχουν τοποθετήσει άδειες καρέκλες.  

Περισσότερες από 1.200 άδειες καρέκλες τοποθετήθηκαν στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο πρόεδρος του συλλόγου, Σπύρος Στεργίου, «η σημερινή εκδήλωση ήταν μία βουβή φωνή διαμαρτυρίας, ζητώντας από την Πολιτεία να μας βοηθήσει, ώστε να σταθούμε όρθιοι». Μάλιστα, ο σύλλογος ζητά ακόμη την στήριξη όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ενώ όπως σημειώνει ο Σπύρος Στεργίου, «στην Αχαΐα λειτουργούν περίπου 3.000 επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής, στις οποίες απασχολούνται περισσότεροι από 30.000 εργαζόμενοι».

«Αδειες καρέκλες» σε πλατείες της Ελλάδας-2

Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας παραβρέθηκε ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο οποίος σε δηλώσεις που έκανε, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «η δημοτική αρχή στηρίζει τον αγώνα και τις διεκδικήσεις του κλάδου εστίασης και αναψυχής, καθώς και όλων των επαγγελματοβιοτεχνών και των εργαζομένων».

«Αδειες καρέκλες» σε πλατείες της Ελλάδας-3

Στη Λάρισα οι καταστηματάρχες τοποθέτησαν άδειες καρέκλες που σχημάτιζαν το μήνυμα SOS, ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει στο άνοιγμα των επιχειρήσεων εστίασης το συντομότερο δυνατό.

Αντίστοιχη διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε και στα παράλια του νομού Λάρισας, με τον Σύλλογο καταστηματαρχών παραλίων νομού Λάρισας να αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως σκοπός της συγκεκριμένης ενέργειας είναι να ευαισθητοποιήσει την κυβέρνηση ώστε να στηρίξει έμπρακτα τους κλάδους της εστίασης και του τουρισμού ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν στις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται.

«Αδειες καρέκλες» σε πλατείες της Ελλάδας-4

Οι καταστηματάρχες εστίασης του Ηρακλείου, συμμετείχαν είσης στην κινητοποίηση «άδειες καρέκλες», τοποθετώντας εκατοντάδες καρέκλες από το δημαρχείο Ηρακλείου μέχρι και την πλατεία Λιονταριών, οι οποίες είχαν μεταξύ τους απόσταση δύο μέτρων.

Με τον τρόπο αυτό όπως τόνισαν, προσπάθησαν να εκφράσουν την ανησυχία τους σε ό,τι αφορά το μέλλον των επιχειρήσεών τους, που λόγω της πανδημίας διανύουν την πιο δύσκολη, όπως λένε, περίοδο που έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν μέχρι σήμερα. Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το μέλος του Δ.Σ του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού- Διασκέδασης του νομού Ηρακλείου, Γιάννης Γεωργαλής, εξήγησε ότι η αγωνία είναι τεράστια και πως η εικόνα με τις άδειες καρέκλες από την αποψινή δράση, θα είναι, ακόμη και όταν ανοίξουν τα καταστήματά τους, μια πραγματικότητα.

 «Φοβόμαστε ότι όλη αυτή η κατάσταση θα συμπαρασύρει μια σειρά από επαγγέλματα. Από τους εργαζόμενούς μας, μέχρι τις τροφοδοσίες, ακόμη και τις υποχρεώσεις μας σε ασφαλιστικά ταμεία και όχι μόνο. Επικρατεί αβεβαιότητα και αυτό θέλαμε να καταδείξουμε με την αποψινή μας δράση» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργαλής.

«Αδειες καρέκλες» σε πλατείες της Ελλάδας-5

Η διαμαρτυρία αποτελεί μια συμβολική πράξη του κλάδου της εστίασης και διασκέδασης, η οποία θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία των εστιατόρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή