Τ. Θεοδωρικάκος: Το 70% των υπαλλήλων κανονικά στις υπηρεσίες τους από Δευτέρα

Τ. Θεοδωρικάκος: Το 70% των υπαλλήλων κανονικά στις υπηρεσίες τους από Δευτέρα

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθώς προχωράει κανονικά η άρση των περιοριστικών μέτρων, από τη Δευτέρα 11 Μαϊου θα επιστρέψει το 70% των δημοσίων υπαλλήλων στην εργασία του, όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, στο Κontra.

Ο υπουργός Εσωτερικών θα υπογράψει την εγκύκλιο σήμερα, Παρασκευή 8 Μαϊου, και όπως σημείωσε η επιστροφή των δημοσίων υπαλλήλων στις υπηρεσίες τους σε ποσοστό 70% θα γίνει με όλα τα απαραίτητα μέτρα που έχει υποδείξει η επιτροπή των λοιμοξιολόγων.

Την εβδομάδα μετά την άρση της καραντίνας η παρουσία των δημοσίων υπαλλήλων στις υπηρεσίες τους ήταν της τάξης του 40%. «Είναι κι αυτό μία ένδειξη ότι σταδιακά επανερχόμαστε στην πλήρη λειτουργία του Δημοσίου, η οποία σαφώς περιλαμβάνει και τη συνέχιση της τηλεργασίας», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Επίσης, τόνισε πως το αμέσως επόμενο διάστημα οι δήμοι θα μπορούν να δίνουν επιπλέον τετραγωνικά στα καταστήματα εστίασης χωρίς να πληρώνουν επιπλέον δημοτικά τέλη και όπου δεν είναι εφικτό θα υπάρχει μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών. Όπως υποστήριξε ο κ. Θεοδωρικάκος, είναι έτοιμη η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία. «Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα καταστήματα εστίασης. Στόχος μας είναι να μείνουν ζωντανές οι επιχειρήσεις και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε και για τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, την Πέμπτη το μεσημέρι, επισημαίνοντας πως το κράτος, διά του υπουργείου Εσωτερικών, είναι αποφασισμένο να συνδράμει και με έκτακτη οικονομική ενίσχυση την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού πρώτα εξεταστεί ποια είναι η κατάσταση σε κάθε δήμο.

«Το υπουργείο Εσωτερικών στηρίζει με νέους οικονομικούς πόρους την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να μπορέσει να λειτουργήσει κανονικά με έκτακτη οικονομική ενίσχυση, την οποία από κοινού με την ΚΕΔΕ θα συμφωνήσουμε για την κατανομή της, ώστε να ανταποκρίνεται στο πραγματικό πρόβλημα που έχει κάθε δήμος», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», σημείωσε ότι θα υλοποιηθεί από κοινού με την ΚΕΔΕ και τους δήμους και μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες θα δημοσιευθούν οι προσκλήσεις προς τους δήμους για έργα που θέλουν να υλοποιήσουν.

«Όπως βλέπετε "πατάμε γκάζι" γιατί θέλουμε να συμβάλουμε καθοριστικά στην επανεκκίνηση της οικονομίας. Τα δύσκολα στον υγειονομικό τομέα τα έχουμε αφήσει πίσω μας. Τώρα έχουμε μπροστά μας τα δύσκολα στην οικονομία. Έχουμε πλήρη συνείδηση του προβλήματος. Δεν φοβόμαστε το πρόβλημα, το οποίο θα είναι μεγάλο. Η ύφεση που αναμένεται να χτυπήσει την ελληνική, όπως και την ευρωπαϊκή, οικονομία θα είναι πολύ μεγάλη. Αλλά έχουμε σχέδιο, έχουμε δυναμισμό και είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε όλες τις πρωτοβουλίες που χρειάζεται για να συμβάλλουμε σε μία δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας μας για να διατηρηθούν οι πιο πολλές θέσεις εργασίας», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Σχετικά με τα υπαίθρια πάρτι, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι όσο καλύτερα τηρηθούν τα μέτρα, τόσο πιο γρήγορα η ζωή μας θα γίνει κανονική και τόνισε: «Όχι, δεν είναι αυτή η εικόνα της ελληνικής κοινωνίας. Όλοι οι Έλληνες -και οι νεότεροι και οι μεγαλύτεροι στην ηλικία- δείξαμε πολύ μεγάλη υπευθυνότητα όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Είναι άσχημο να τα χαλάσουμε τώρα, που λογικά πλησιάζουμε στη συνεχή αποκλιμάκωση των μέτρων περιορισμού. Θέλω, λοιπόν, να καλέσω όλους τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα που μας έχει ζητήσει Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και η Πολιτική Προστασία. Να μη συνωστίζονται σε πλατείες και να μη συγχρωτίζονται γιατί ο ιός είναι κάπου εκεί έξω και παραμονεύει. Είναι ένας δύσκολος αόρατος εχθρός και οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για να τελειώσουμε μαζί του αυτό το καλοκαίρι. Καλώ τους πολίτες να τηρήσουν πολύ αυστηρά τα μέτρα. Όσο καλύτερα τηρηθούν τα μέτρα, τόσο πιο γρήγορα η ζωή μας θα γίνει κανονική».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή