Τα καλά νέα

3' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γραμμή ψυχολογικής στήριξης

Συμπαράσταση και στήριξη μπορούν να λάβουν καθημερινά πολίτες που τηλεφωνούν στο 15464 του Δήμου Γλυφάδας, συνομιλώντας με καταρτισμένους ειδικούς ψυχικής υγείας από την Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου, το Κέντρο Πρόληψης αλλά και εθελοντές με εξειδικευμένη επιστημονική κατάρτιση. Ειδικότερα, η γραμμή βοήθειας, συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης είναι σε λειτουργία εδώ και δύο μήνες με σκοπό να στηρίξει ψυχικά και συναισθηματικά ανθρώπους κάθε ηλικίας οι οποίοι βλέπουν την καθημερινότητά τους να αποκτά νέα χαρακτηριστικά και αντιμετωπίζουν άγχος και ανησυχίες. Προτεραιότητα του Δήμου Γλυφάδας ήταν και είναι, άλλωστε, κανένας πολίτης να μη νιώθει μόνος ή αβοήθητος. Η νέα υπηρεσία λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Συμβουλευτική εφαρμογή για παιδιά

Με το βρετανικό κανάλι BBC συνεργάστηκε ο γνωστός ηθοποιός Στίβεν Φράι για τη δημιουργία μιας νέας εφαρμογής ψυχικής υγείας για τα παιδιά. Ο Αγγλος ηθοποιός δανείζει τη φωνή του στην πλατφόρμα My Mindful Garden, ένα νέο ψηφιακό πρόγραμμα στην εφαρμογή CBeebies Go Explore, που βοηθάει στην προετοιμασία των παιδιών για τη φοίτηση στο δημοτικό σχολείο. Η εφαρμογή, η οποία αναπτύχθηκε από σύμβουλο ενσυνείδησης, στοχεύει να διδάξει στα παιδιά πώς να μην αγχώνονται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, βοηθώντας τα να αναπτύξουν την εστίαση στη δημιουργικότητα και στην ηρεμία μέσω καθημερινών δραστηριοτήτων και εργασιών.

Αναχώρηση ασυνόδευτων ανηλίκων

Για το Ηνωμένο Βασίλειο αναχώρησαν χθες το πρωί από την Αθήνα 16 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες και 34 ενήλικοι, για επανένωση με τις οικογένειές τους. Η πτήση έγινε έπειτα από ειδικό σχεδιασμό, προκειμένου με το ίδιο αεροσκάφος να επιστρέψουν από το Λονδίνο 130 Ελληνες που είχαν αποκλειστεί εκεί εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό. Η πραγματοποίηση της ειδικής αυτής πτήσης συμφωνήθηκε προ ημερών από τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης Γιώργο Κουμουτσάκο και τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής του Ηνωμένου Βασιλείου Κρις Φιλπ, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους που οδήγησαν στην υπογραφή Στρατηγικού Σχεδίου Δράσεως Ελλάδας-Ηνωμένου Βασιλείου, με αντικείμενο τη συνεργασία για την αντιμετώπιση της διεθνούς πρόκλησης του μεταναστευτικού.

Δωρεάν τοποθέτηση μικροτσίπ

Στη δωρεάν τοποθέτηση μικροτσίπ σε όλα τα κατοικίδια των οποίων κηδεμόνες είναι κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων, καθώς και στην καταχώριση των στοιχείων τους στη βάση δεδομένων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, προχωρεί ο Δήμος Αθηναίων, με στόχο να συμβάλει στην εξασφάλιση της ευζωίας τους. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει ένα μήνα, από τις 15 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου του 2020, ενώ η ηλεκτρονική σήμανση των ζώων, η οποία είναι υποχρεωτική βάσει του ν. 4039/2012, με τη μη συμμόρφωση να επιφέρει πρόστιμο ύψους 300 ευρώ, θα γίνεται κατόπιν ραντεβού στα σχετικά τηλέφωνα από τις 09.00 έως τις 16.00, από τους κτηνιάτρους του δήμου.

Δωρεά οργάνων 35χρονου

«Γέφυρα ζωής» στήθηκε την Κυριακή το πρωί από το υπουργείο Υγείας, τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), το ΕΚΑΒ, αλλά και το νοσοκομείο Βόλου, για τη μεταφορά οργάνων 35χρονου εγκεφαλικά νεκρού, που νοσηλευόταν έπειτα από σοβαρό ατύχημα στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου από τις 13 Απριλίου, καθώς η οικογένειά του έλαβε την απόφαση να δωρίσει ζωτικά όργανά του. Ειδικότερα, υπό τον συντονισμό του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, μεταφέρθηκαν η καρδιά στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, οι κερατοειδείς στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, το συκώτι και ένας νεφρός στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειο και ο άλλος νεφρός στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό».

Αφιέρωμα στην Ελλάδα

Με την Ελλάδα στο επίκεντρο κυκλοφορεί το εξασέλιδο αφιέρωμα της χθεσινής Bild am Sonntag, της ημερήσιας γερμανικής εφημερίδας, η οποία δημοσιεύει ρεπορτάζ για τις φετινές ευκαιρίες για διακοπές, τόσο στο εσωτερικό της Γερμανίας όσο και στο εξωτερικό. «Το καλοκαίρι σώθηκε!», είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας, ενώ το κείμενο επισημαίνει πως η Ευρώπη περιμένει με λαχτάρα τους Γερμανούς τουρίστες και ότι ανάμεσα στους πιθανούς προορισμούς βρίσκεται και η χώρα μας. «Η Ελλάδα, η Αυστρία και η Κροατία θέλουν να ξεκινήσουν οπωσδήποτε», αναφέρει η εφημερίδα, τονίζοντας πως «σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ελληνα υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, το καλοκαίρι του 2020 δεν έχει ακόμη χαθεί». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή