Τα καλά νέα

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αθήνα του αύριο

Τη χαρτογράφηση της εποχής μετά την COVID-19 επιχειρεί η πρωτοβουλία της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, HackAthens 2020 με τίτλο «Η Αθήνα μετά», καλώντας δημιουργικούς πολίτες να πάρουν θέση για το τι μέλλει γενέσθαι, οραματιζόμενοι το αύριο. Συγκεκριμένα, καλλιτέχνες, προγραμματιστές, μουσικοί, σχεδιαστές, δικηγόροι και πολίτες καλούνται να καταθέσουν τις προτάσεις τους, οι οποίες μπορούν να περιλαμβάνουν δοκίμια αλλά και μορφές ψηφιακών καλλιτεχνικών πρακτικών, μέχρι τις 20 Μαΐου. Οι δημιουργοί που θα επιλεχθούν θα έχουν στη διάθεσή τους τέσσερις εβδομάδες για να αναπτύξουν το έργο τους, ενώ τα τελικά έργα θα δημοσιευθούν στον ιστότοπο του Ιδρύματος Ωνάση, καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, μέρος αυτών, θα συμπεριληφθεί σε μια ψηφιακή συλλογική έκδοση.

Καμπάνια με βιντεομηνύματα

Ολυμπιονίκες, παραολυμπιονίκες και πρωταθλητές του υγρού στοιχείου θα συμμετάσχουν μέσα από βιντεομηνύματα, στο πλαίσιο της διαδικτυακής καμπάνιας του προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά» του υφυπουργείου Αθλητισμού, για την εθνική ημέρα πρόληψης θαλάσσιων ατυχημάτων και πνιγμών, που τιμήθηκε στην Ελλάδα την 11η Μαΐου. Η καθιέρωσή της, έπειτα από πρόταση του οργανισμού «Safe Water Sports», έχει στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά και την εκπαίδευση των νεοτέρων προκειμένου να διασφαλιστεί η ανθρώπινη ζωή.

Μήνυμα συμπαράστασης

Την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών τίμησαν χθες τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου «Μεταξά». Οι μουσικοί της ΕΡΤ ερμήνευσαν γνωστά και αγαπημένα έργα του κλασικού ρεπερτορίου, στέλνοντας μήνυμα συμπαράστασης στους συμπολίτες που δοκιμάζονται από τον ιό, αλλά και ένα «ευχαριστώ» στους γιατρούς και στους νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη κατά της πανδημίας.

Νέες αίθουσες αιμοδοσίας

Νέες αίθουσες αιμοδοσίας θα λειτουργήσουν εκτός του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης ώστε να διευκολύνονται οι πολίτες που θέλουν να δώσουν αίμα ωστόσο δεν αισθάνονται ασφαλείς μέσα στο νοσοκομειακό περιβάλλον. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης παραχώρησε την αίθουσα του Β΄ ΚΑΠΗ Αμπελοκήπων από τις 11 έως τις 30 Μαΐου, ενώ από την 1 έως τις 6 Ιουνίου η λειτουργία της αιμοδοσίας θα συνεχιστεί στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Μενεμένης.

Αντί τελικού Eurovision

Εναν διαφορετικό τελικό Eurovision θα παρουσιάσει το Σάββατο 16 Μαΐου η EBU σε συνεργασία με την ολλανδική τηλεόραση, αντικαθιστώντας τη βραδιά του μεγάλου τελικού, που θα λάμβανε χώρα στο Ρότερνταμ, με ένα δίωρο τηλεοπτικό πρόγραμμα γεμάτο μελωδίες, παλιούς και νέους συμμετέχοντες, τιμώντας έτσι τους δημιουργούς και τους καλλιτέχνες των 41 εθνικών αποστολών που θα συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Τη θέση του τελικού του 65ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision θα πάρει η εκπομπή «Europe Shine a Light» που θα προβληθεί στην ΕΡΤ1 στις 22.00, με τους Ολλανδούς παρουσιαστές να παρουσιάζουν αποσπάσματα από τα 41 video clips.

Ο Θωμάς το ζαρκάδι βρήκε παρέα

Τετράδα έγιναν τα ζαρκαδάκια που περιθάλπει ο «Αρκτούρος», τα οποία βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Μάλιστα, στην παρέα του τραυματισμένου Θωμά και της μικρής Μάτας, προστέθηκαν η Σελίν και η Ανθή. Η Σελίν βρέθηκε στον οικισμό Σέλινα, στον νομό Αρτας, από κτηνοτρόφο ο οποίος την έσωσε από αλεπού που την κυνηγούσε. Από την άλλη, η Ανθή βρέθηκε στο Ανθοχώρι Καρδίτσας από υπαλλήλους ενός ξενοδοχείου οι οποίοι την εντόπισαν να τριγυρνά μόνη της κοντά σε δασική περιοχή, καλώντας τη μαμά της. Τα ζαρκάδια θα ζήσουν όλα μαζί για περίπου ένα χρόνο σε ειδικό χώρο στο διεθνές περιβαλλοντικό κέντρο του «Αρκτούρου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή