ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στήνονται οι ομπρέλες στις οργανωμένες πλαζ (φωτογραφίες)

plaz1

Οι οργανωμένες πλαζ θα ανοίξουν για το κοινό το Σάββατο, 16 Μαΐου, και τα συνεργεία των παραλιακών δήμων της Αττικής, αλλά και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε αυτές, δουλεύουν πυρετωδώς ωστε να είναι όλα ετοιμα για τους πρώτους λουόμενους της σεζόν. 

stinontai-oi-ompreles-stis-organomenes-plaz-fotografies0

Εργάτες τοποθετούν ομπρέλες για τον ήλιο τηρώντας τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης ως μέσο προφύλαξης ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού. 

stinontai-oi-ompreles-stis-organomenes-plaz-fotografies1

Στις οργανωμένες παραλίες θα πρέπει να υπάρχει υποχρεωτική καταγραφή των παρευρισκομένων, ενώ σε αυτές δεν θα πρέπει να βρίσκονται περισσότερα από 40 άτομα ανά 1.000 τ.μ.

stinontai-oi-ompreles-stis-organomenes-plaz-fotografies2

Η ελάχιστη απόσταση ανάμεσα στις ομπρέλες θα πρέπει να είναι 4 μέτρα, ενώ σε κάθε ομπρέλα θα υπάρχουν μόνο δύο ξαπλώστρες, εξαιρουμένων των οικογενειών με ανήλικα.

stinontai-oi-ompreles-stis-organomenes-plaz-fotografies3

Οι ξαπλώστρες θα πρέπει να απολυμαίνονται έπειτα από κάθε χρήση και κάθε λουόμενος θα τοποθετεί σε αυτές τη δική του πετσέτα, ενώ συχνά θα πρέπει να απολυμαίνονται και οι εγκαταστάσεις υγιεινής.

stinontai-oi-ompreles-stis-organomenes-plaz-fotografies4

Ως προς τα καφέ-μπαρ και τα εστιατόρια, θα λειτουργούν μόνο ως take away και θα πωλούν μόνο συσκευασμένα προϊόντα, ενώ απαγορεύεται η πώληση και διάθεση αλκοόλ, η είσοδος σε delivery και η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Η απόσταση μεταξύ των πελατών που θα εξυπηρετούνται θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,5 μέτρο, ενώ συνιστάται εντόνως η χρήση μάσκας από τους εργαζομένους.