Στήνονται οι ομπρέλες στις οργανωμένες πλαζ (φωτογραφίες)

Στήνονται οι ομπρέλες στις οργανωμένες πλαζ (φωτογραφίες)

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι οργανωμένες πλαζ θα ανοίξουν για το κοινό το Σάββατο, 16 Μαΐου, και τα συνεργεία των παραλιακών δήμων της Αττικής, αλλά και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε αυτές, δουλεύουν πυρετωδώς ωστε να είναι όλα ετοιμα για τους πρώτους λουόμενους της σεζόν. 

Στήνονται οι ομπρέλες στις οργανωμένες πλαζ (φωτογραφίες)-1

Εργάτες τοποθετούν ομπρέλες για τον ήλιο τηρώντας τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης ως μέσο προφύλαξης ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Στήνονται οι ομπρέλες στις οργανωμένες πλαζ (φωτογραφίες)-2

Στις οργανωμένες παραλίες θα πρέπει να υπάρχει υποχρεωτική καταγραφή των παρευρισκομένων, ενώ σε αυτές δεν θα πρέπει να βρίσκονται περισσότερα από 40 άτομα ανά 1.000 τ.μ.

Στήνονται οι ομπρέλες στις οργανωμένες πλαζ (φωτογραφίες)-3

Η ελάχιστη απόσταση ανάμεσα στις ομπρέλες θα πρέπει να είναι 4 μέτρα, ενώ σε κάθε ομπρέλα θα υπάρχουν μόνο δύο ξαπλώστρες, εξαιρουμένων των οικογενειών με ανήλικα.

Στήνονται οι ομπρέλες στις οργανωμένες πλαζ (φωτογραφίες)-4

Οι ξαπλώστρες θα πρέπει να απολυμαίνονται έπειτα από κάθε χρήση και κάθε λουόμενος θα τοποθετεί σε αυτές τη δική του πετσέτα, ενώ συχνά θα πρέπει να απολυμαίνονται και οι εγκαταστάσεις υγιεινής.

Στήνονται οι ομπρέλες στις οργανωμένες πλαζ (φωτογραφίες)-5

Ως προς τα καφέ-μπαρ και τα εστιατόρια, θα λειτουργούν μόνο ως take away και θα πωλούν μόνο συσκευασμένα προϊόντα, ενώ απαγορεύεται η πώληση και διάθεση αλκοόλ, η είσοδος σε delivery και η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Η απόσταση μεταξύ των πελατών που θα εξυπηρετούνται θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,5 μέτρο, ενώ συνιστάται εντόνως η χρήση μάσκας από τους εργαζομένους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή