Σημαντική μείωση των τροχαίων τον Απρίλιο λόγω των μέτρων περιορισμού

Σημαντική μείωση των τροχαίων τον Απρίλιο λόγω των μέτρων περιορισμού

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά τη διάρκεια του περασμένου Απριλίου, που ήταν σε ισχύ στη χώρα οι περιορισμοί μετακινήσεων για την παρεμπόδιση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, παρατηρήθηκε στην Εγνατία Οδό και τους Κάθετους Άξονες σημαντικότατη μείωση και των τροχαίων συμβάντων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εγνατία Οδός Α.Ε.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εν λόγω ανακοίνωση, σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019 το σύνολο των ατυχημάτων μειώθηκε κατά 63%, εκ των οποίων τα ατυχήματα με τραυματισμούς ήταν μειωμένα κατά 54% (6 έναντι 13) και τα ατυχήματα υλικών ζημιών μειωμένα κατά 66% (24 έναντι 66).

Επιπλέον, αναφέρεται ότι η μέση μείωση των ατυχημάτων κατά 63% είναι μικρότερη σε σχέση με τη μέση μείωση της κυκλοφορίας που κατά το ίδιο διάστημα ανήλθε σε 75%, διαφορά που εκτιμάται ότι οφείλεται στις αυξημένες ταχύτητες που ανέπτυσσαν κάποιοι οδηγοί εκμεταλλευόμενοι την πολύ αραιή κυκλοφορία.

Ενόψει της πλήρους άρσης των περιορισμών των υπεραστικών οδικών μετακινήσεων από τη Δευτέρα 18 Μαΐου, η Εγνατία Οδός Α.Ε.καλεί, στην ανακοίνωσή της, τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την κίνησή τους στον αυτοκινητόδρομο, να τηρούν τα όρια ταχύτητας, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας και σε καμία περίπτωση να μην κινούνται στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή