Τα καλά νέα

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΠτΔ στο Κέντρο Αστέγων

To νέο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία ξεναγήθηκε στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του από τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε τη μεγάλη αξία που έχει η λειτουργία της συγκεκριμένης δομής ενώ ευχήθηκε να υπάρξουν και άλλες ανάλογες. «Η κρίση της πανδημίας κατέστησε ακόμη πιο επείγουσα την ανάγκη της μέριμνας για τους πλέον ευάλωτους ανάμεσά μας. Οφείλουμε να τους θωρακίσουμε ενάντια στην ασθένεια, να τους περιβάλλουμε με τη φροντίδα μας», είπε η κ. Σακελλαροπούλου. Από την πλευρά του, ο κ. Μπακογιάννης την ευχαρίστησε θερμά για την επίσκεψή της και εν συνεχεία ξενάγησε την κ. Σακελλαροπούλου στους χώρους της νέας δομής, η οποία αποτελεί ευρωπαϊκό πρότυπο και ήδη φιλοξενεί 200 άτομα.

Σε ετοιμότητα για τους παιδικούς σταθμούς

Σε ετοιμότητα για την επαναλειτουργία των παιδικών σταθμών, μόλις δοθεί το πράσινο φως από την αρμόδια επιτροπή των λοιμωξιολόγων, βρίσκεται το υπουργείο Εσωτερικών. Κατά τη διάρκεια σύσκεψης, χθες, ξεκίνησαν ο σχεδιασμός και οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για την προσεχή σχολική χρονιά, ενώ έγινε και σχεδιασμός για ενδεχόμενη λειτουργία των παιδικών σταθμών τις επόμενες εβδομάδες. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι από τον Σεπτέμβριο οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν χωρίς συγκεκριμένους υγειονομικούς περιορισμούς, ωστόσο εξετάστηκαν εναλλακτικά σχέδια σε περίπτωση που υπάρξει δεύτερο κύμα πανδημίας. «Θέλουμε να έχουμε ετοιμότητα για οποιοδήποτε ενδεχόμενο και για τον λόγο αυτό προετοιμαζόμαστε», δήλωσε ο υπ. Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Στο πλαίσιο της σύσκεψης, συζητήθηκε με αρμόδια στελέχη του υπουργείου Εργασίας και το ζήτημα των vouchers για τους παιδικούς σταθμούς, ο αριθμός των οποίων αναμένεται να κυμανθεί στα περυσινά επίπεδα, δηλαδή περί τις 150.000.

Αύξηση κρατήσεων Γερμανών για Ελλάδα

Σημαντική αύξηση των ταξιδιωτικών κρατήσεων για την Ελλάδα, τις Βαλεαρίδες Νήσους της Ισπανίας και την Πορτογαλία καταγράφουν γερμανικές τουριστικές εταιρείες, οι οποίες συντονίζονται με τους τουριστικούς προορισμούς προκειμένου να προσφέρουν στους πελάτες τους ασφαλείς διακοπές την εποχή της πανδημίας. Οπως αναφέρεται σε τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η εταιρεία TUI αναφέρει σημαντική αύξηση των κρατήσεων για ταξίδια προς τις Βαλεαρίδες Νήσους, την Ελλάδα και την Πορτογαλία, ενώ παράλληλα η DER Touristik αναφέρει πως παρατηρεί αυξανόμενη ζήτηση για τη Μαγιόρκα και τις Βαλεαρίδες Νήσους στο σύνολό τους, τα Κανάρια, τις Μαλδίβες, την Ελλάδα, την Τουρκία, το Μεξικό και την Καραϊβική. Η Alltours, από την άλλη, αναφέρει άνοδο στις κρατήσεις ειδικά για τη Μαγιόρκα, ενώ ακολουθούν η Αττάλεια, η Κρήτη και τα Κανάρια Νησιά.

Συναυλία υπό το ενεργειακό στέγαστρο 

Με ένα επιβλητικό μουσικό έργο, οργανικά δεμένο με τις σαγηνευτικές εικόνες της Αθήνας και του Σαρωνικού στη δύση του ηλίου, και με αφετηρία το αγαπημένο ποίημα της Κικής Δημουλά «Μια μετέωρη κυρία», ανταποκρίθηκε ο συνθέτης Δημήτρης Καμαρωτός στην πρόσκληση του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) για τη σύνθεση και παρουσίαση ενός έργου. Πρόκειται για την πρώτη συναυλία υπό το ενεργειακό στέγαστρο, το υψηλότερο σημείο του ΚΠΙΣΝ, η οποία πραγματοποιήθηκε επιτυχώς το Σάββατο 16 Μαΐου. Μαζί με τον Δημήτρη Καμαρωτό, το έργο ερμήνευσε η μεσόφωνος Αννα Παγκάλου. Η συναυλία είναι πλέον προσβάσιμη στο ηλεκτρονικό λήμμα snfcc.org/kamarotos, καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook.

Το Ιδρυμα Ωνάση συνεχίζει ψηφιακά

Για όγδοη πλέον εβδομάδα, το Ψηφιακό Κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube συνεχίζει να παρουσιάζει αρχειακές και νέες παραγωγές από το ευρύ φάσμα των δράσεών του. Από τον Μιχαήλ Μαρμαρινό έως τον Ηλία Γιαννακάκη, από το μουσικό φεστιβάλ «Tectonics» έως παλιές ραδιοφωνικές παραγωγές, και από τον Σάιμον Κρίτσλεϊ έως ένα βίντεο για τον κορωνοϊό και τους ανθρώπους με διαταραχή αυτιστικού φάσματος, το Ιδρυμα Ωνάση συνεχίζει να τροφοδοτεί το ψηφιακό του κανάλι με πολιτιστικές δράσεις. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, πίσω από τις νέες πρωτοβουλίες βρίσκεται η πεποίθηση ότι «η τέχνη και η εκπαίδευση δεν σταματούν ποτέ, ακόμα και σε δύσκολους καιρούς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή