ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοίνωση ΔΣ Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για επίθεση στην Ευελπίδων

Ανακοίνωση ΔΣ Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για επίθεση στην Ευελπίδων

Την εμπρηστική επίθεση αγνώστων σε υπηρεσιακά αυτοκίνητα που βρίσκονταν σταθμευμένα στον προαύλιο χώρο της Ευελπίδων καταδικάζουν σε ανακοίνωσή τους μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. 

Όπως τονίζουν στην ανακοίνωση, «τέτοιες δράσεις δεν πτοούν (δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς) από οποιονδήποτε και αν εκπορεύονται και από οποιονδήποτε και αν εμπνέονται».

«Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί συνεχίζουμε το έργο μας αταλάντευτοι», καταλήγουν. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Η επίθεση που σημειώθηκε τις προηγούμενες ώρες στον προαύλιο χώρο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, στην Πρώην Σχολή Ευελπίδων, ως εγκληματική ενέργεια του κοινού ποινικού δικαίου, δίνει την ευκαιρία στους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς να επαναλάβουν, ακόμα μια φορά, προς κάθε κατεύθυνση, ότι τέτοιες δράσεις δεν τους πτοούν από οποιονδήποτε και αν εκπορεύονται και από οποιονδήποτε και αν εμπνέονται.

Επαναλαμβάνουμε την ανάγκη της αποτελεσματικής φύλαξης των δικαστικών μεγάρων και της ασφάλειας των πολιτών, δικαστικών υπαλλήλων, δικηγόρων, δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών στους χώρους απονομής της Δικαιοσύνης, χρέος το οποίο η Πολιτεία οφείλει να εκπληρώνει διαρκώς.

Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί συνεχίζουμε το έργο μας αταλάντευτοι.