ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιχείρηση αντιγκράφιτι στα Αναφιώτικα (φωτογραφίες)

Επιχείρηση αντιγκράφιτι στα Αναφιώτικα (φωτογραφίες)

Στα Αναφιώτικα στην Πλάκα, σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα τους καλοκαιρινούς μήνες σημεία της πόλης, συνέχισε ο Δήμος Αθηναίων την επιχείρηση αντιγκράφιτι.

Επιχείρηση αντιγκράφιτι στα Αναφιώτικα (φωτογραφίες)-1

Οι άνθρωποι από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και τα ειδικά συνεργεία εργάστηκαν εκεί τις προηγούμενες ημέρες ενώ λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής, η συγκεκριμένη παρέμβαση έγινε υπό την εποπτεία ειδικού αρχαιολόγου της Α’ εφορίας αρχαιοτήτων.

Επιχείρηση αντιγκράφιτι στα Αναφιώτικα (φωτογραφίες)-2

Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε μια εκτεταμένη επιχείρηση καθαρισμού σε σημεία που υπήρχαν για πολλά χρόνια γκράφιτι που κάλυπταν τα στενά και γραφικά σοκάκια του οικισμού.

Επιχείρηση αντιγκράφιτι στα Αναφιώτικα (φωτογραφίες)-3

Χρειάστηκαν 75 λίτρα ειδικού διαλυτικού υγρού για να καθαριστούν 250 τμ πωρόλιθου, τα οποία κατόπιν καλύφθηκαν από άλλο υλικό που αποτρέπει το γκράφιτι.

Επιχείρηση αντιγκράφιτι στα Αναφιώτικα (φωτογραφίες)-4

«Oι επιχειρήσεις κατά των αντιαισθητικών παρεμβάσεων σε κάθε γωνιά της Αθήνας και κυρίως σε εμβληματικές για τον πολιτισμό και τον τουρισμό περιοχές, δεν σταματάνε. Είναι απόφαση, είναι η καθημερινότητά μας και αποτελεί στρατηγική μας να κάνουμε ότι χρειάζεται για μπει ένα τέλος στην υποβάθμιση της πρωτεύουσας», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.