Ενας νεκρός, δύο ληστείες

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη ζωή του πλήρωσε ένας ηλικιωμένος ιδιοκτήτης καταστήματος ψιλικών την προσπάθειά του να προστατεύσει τις λιγοστές του εισπράξεις από δύο αδίστακτους δράστες. Πρόκειται για τον 70χρονο Αθανάσιο Γεωργάκη, ο οποίος έπεσε νεκρός μπροστά στα μάτια του 40χρονου γιου του Γιώργου. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Κυριακής, λίγο πριν από τις 7 μ.μ., μέσα στο κατάστημα του θύματος, στην οδό Καραϊσκάκη 21, στα Ανω Λιόσια. O Γεωργάκης μαζί με τον γιο του βρίσκονταν εκεί όταν μπήκαν οι δύο κακοποιοί. Είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους με κουκούλες. O ένας από αυτούς κρατούσε όπλο. Το έτεινε προς τους δύο άνδρες και ζήτησε να τους δώσουν όσα χρήματα είχαν. O ηλικιωμένος προσπάθησε να αντιδράσει και να κινηθεί προς το μέρος των δραστών. O ένας από αυτούς τον πλησίασε και τον πυροβόλησε δύο φορές. Οι σφαίρες τον βρήκαν στο στήθος και έπεσε νεκρός. Οι δράστες απομακρύνθηκαν τρέχοντας.

Χθες το πρωί, με ελαφρύ τραυματισμό πλήρωσε την απόφασή του να αντιδράσει στην απόπειρα τεσσάρων ενόπλων να ληστέψουν τη βιοτεχνία στην οποία εργαζόταν ένας 26χρονος. Πρόκειται για τον Νικόλαο Βουτσινά, υπάλληλο βιοτεχνίας στρωμάτων, στην οδό Ορφέως 156, στον Βοτανικό. Οπως ο ίδιος δήλωσε στους αστυνομικούς, λίγο μετά τις 7π.μ., τέσσερις άγνωστοι, πιθανότατα αλλοδαποί, μπήκαν στη βιοτεχνία και με την απειλή όπλου ζήτησαν χρήματα. Εκείνος αντέδρασε και τότε ο ένας από τους δράστες πυροβόλησε εναντίον του με αεροβόλο όπλο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει ελαφρά στο μάγουλο. Στη συνέχεια οι δράστες απομακρύνθηκαν τρέχοντας. O Βουτσινάς διακομίσθηκε για τις πρώτες βοήθειες στον Ευαγγελισμό.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT