H δυναμική του ευρώ επιταχύνει τις αλλαγές

H δυναμική του ευρώ επιταχύνει τις αλλαγές

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Ευρώπη και η Ελλάδα μαζί ενσωματώνουν, παρά τα προβλήματα, με γοργούς ρυθμούς το ευρώ, ενισχύοντας το ενθουσιώδες κλίμα που επικράτησε την πρώτη ημέρα εισαγωγής του ενιαίου νομίσματος και αναγκάζοντας τον Τόνι Μπλερ να δηλώσει ότι «θα ήταν ανόητο για τη Βρετανία να αγνοήσει το ευρώ».

Οι αυτόματες ταμειολογιστικές μηχανές (ATMs) στη χώρα μας λειτουργούν σε ποσοστό 98% με ευρώ, όπως συμβαίνει στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στην Ιρλανδία, στην Ολλανδία και στο Λουξεμβούργο. H Ιταλία έχει τη χειρότερη επίδοση, με ουρές, ταλαιπωρία και δημόσιες πολιτικές αντιπαραθέσεις υπουργών.

Η ελληνική αγορά, πάντως, δείχνει μεγάλη προσαρμοστικότητα. Ηδη το ευρώ χρησιμοποιείται από τα περίπτερα, ενώ χθες έκανε την εμφάνισή του και στις λαϊκές αγορές, γεγονός που επιτρέπει στην κυβέρνηση να δηλώνει ότι δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, προκαλώντας τα ευμενή σχόλια των κέντρων της Ευρώπης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση κατέχει στοιχεία ερευνών της κοινής γνώμης που δείχνουν μεταβολή της ψυχολογίας όσον αφορά τις οικονομικές εξελίξεις και σκοπεύει να αξιοποιήσει το θετικό κλίμα, επιταχύνοντας τις διαρθρωτικές αλλαγές. O υπουργός Οικονομίας N. Χριστοδουλάκης έχει συνεχείς συσκέψεις και προετοιμάζει κινήσεις εντός του πρώτου εξαμήνου. Στα τέλη Ιανουαρίου θα γνωστοποιηθούν οι νέες προτάσεις για το ασφαλιστικό, ενώ επιταχύνονται οι ιδιωτικοποιήσεις των ΕΛΠΕ, της ΔΕΠΑ και των καζίνο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT