ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτμος: H «Ιερουσαλήμ του Αιγαίου» με την σπάνια φυσική ομορφιά (φωτογραφίες)

patmos-h-ieroysalim-toy-aigaioy-me-tin-spania-fysiki-omorfia-fotografies-2382216

Η Πάτμος είναι ένας ευλογημένος τόπος, χαρακτηρισμένη με νόμο του κράτους ως «Ιερά Νήσος» καθώς, σύμφωνα με την χριστιανική παράδοση, είναι ένας από τους δύο τόπους στον κόσμο που ακούστηκε η φωνή του Θεού.

patmos-h-ieroysalim-toy-aigaioy-me-tin-spania-fysiki-omorfia-fotografies0

Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου και ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται από το 1999 στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. 

patmos-h-ieroysalim-toy-aigaioy-me-tin-spania-fysiki-omorfia-fotografies2

Πιο συγκεκριμένα στο «Ιερό σπήλαιο της Αποκάλυψης», που υπάρχει ακόμα και σήμερα, ο Ευαγγελιστής Ιωάννης συνομίλησε με τον Θεό και εκείνος του απήγγειλε το ιερό βιβλίο της Αποκάλυψης που ο Ιωάννης κατέγραψε με τη βοήθεια του μαθητή του Πρόχορου.

Το βιβλίο αυτό έχει προκαλέσει τον θαυμασμό και το δέος μεταξύ των Χριστιανών πιστών, οι οποίοι το θεωρούν προφητικό. Ετσι, το «νησί της Αποκάλυψης» ή «η Ιερουσαλήμ του Αιγαίου» που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες και πιστούς από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.

patmos-h-ieroysalim-toy-aigaioy-me-tin-spania-fysiki-omorfia-fotografies4

Η Πάτμος – εκτός του ότι είναι από ένας τόπος ευλογημένος από τον Θεό – έχει αξιοθαύμαστη φυσική ομορφιά και πλούσια πολιτισμική κληρονομιά. 

«Σε απόλυτη αρμονία με τη θρησκευτική κατάνυξη, βρίσκεται η απαράμιλλη ομορφιά του τόπου και της φύσης του. Η ακτογραμμή της Πάτμου εμφανίζει μια εντυπωσιακή ποικιλία από ακτές, κόλπους, λιμενίσκους, ακρωτήρια, όρμους και βράχους με τα πιο περίεργα σχήματα που εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που μεγάλες προσωπικότητες από το εξωτερικό έχουν βρει τον προσωπικό τους παράδεισο και καταφύγιο στην Πάτμο» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος τουρισμού της Πάτμου Νικήτας Τσαμπαλάκης.   

patmos-h-ieroysalim-toy-aigaioy-me-tin-spania-fysiki-omorfia-fotografies6

Τα Μονοπάτια πολιτισμού με τις διαδρομές τους που διασχίζουν σχεδόν ολόκληρο το νησί, δίνουν ακόμη μία μοναδική εμπειρία στον επισκέπτη να γνωρίσει τη διαχρονική Πάτμο της φύσης, του πολιτισμού και την παράδοσης.

Χωρίς αμφιβολία η Πάτμος διαθέτει τα συστατικά στοιχεία να δημιουργήσει και να διαπρέψει σε όλα τα πεδία μένοντας για πάντα στη μνήμη και την καρδιά του ταξιδιώτη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: SHUTTERSTOCK